Udvikler til fritidsfælleskaber for unge i Sundhedsstaben, Sundhed og Forebyggelse.

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Om jobbet:

Alle unge fortjener et godt ungeliv, hvor det er nemt at blive og være en del af positive fællesskaber. Og i Aarhus har vi flere end 1000 foreninger, der tilbyder samvær og fællesskab. Men udviklingen går den forkerte vej og stadig flere unge mistrives. 

De unge selv efterspørger samlingssteder og ’rum’ for fritid og frihed. Steder, hvor unge kan være sammen med andre og være sig selv – ’lommer’ i hverdagen fri for forventningspres og præstationer. Eksempelvis gennem større integrering af fritids- og foreningsliv på uddannelsesinstitutioner eller ved at synliggøre og bygge bro til de mange eksisterende lokale foreninger og mulige fritidsaktiviteter.  

Med UngeFrirum Aarhus, som er en del af en samlet ungeindsats (med særligt fokus på unge 15-25-årige), styrker vi derfor samarbejdet på tværs af civilsamfundsaktører, kommune og de unge selv om udbredelse, brobygning til og etablering af frirum i hverdagslivet, der hvor de unge færdes. Og med os i dette arbejde har vi en Ungepulje, som skal være med til at realisere de unges egne idéer og bud på mulige løsninger for bedre trivsel og mental sundhed. 

Din primære opgave som udvikler af fællesskaber, vil bestå i at understøtte og styrke samarbejdet på tværs af ungdomsuddannelser og det lokale foreningsliv omkring frirum og fællesskaber både i og uden for skoletiden, for derigennem at give flere unge mulighed for deltagelse, kendskab til og let adgang til fritidsaktiviteter og frirum, hvor de kan danne netværk, blive en del af et fællesskaber og få venner. 
 

Mere konkret vil dine opgaver eksempelvis bestå i:

  • At skabe og facilitere netværk på tværs af ungdomsuddannelser og foreningslivet og være nysgerrig på eksisterende samarbejdsinitiativer og erfaringer.
  • At opsøge og gribe en lokal motivation og med det afsæt, igangsætte eller inspirere til konkrete lokale samarbejdsinitiativer om frirum og fællesskaber på tværs af ungdomsuddannelser og foreningsliv. Det kan være sociale, kulturelle, udviklings- og læringsaktiviteter, men også idræts- og motionsaktiviteter eller selvorganiserede frirum og fællesskaber i eller uden for skoletiden.
  • At agere sparringspartner og katalysator for unges egne idéer eller lokale frirumsinitiativer. Eksempelvis gennem arbejdet med Ungepuljen 
  • At bygge bro mellem eksisterende tilbud og muligheder samt mellem forskellige aktører, der arbejder med ungefrirum og fællesskaber, men også være en hånd i ryggen på nogle af de unge, der ønsker hjælp til at opsøge nye fællesskaber. 
  • At opsøge nye stier, samarbejdspartnere og inddrage såvel de unge som kommunale samarbejdspartnere på tværs af magistratsafdelinger i udviklingen og udbredelsen af fritidsfællesskaber målrettet unge på ungdomsuddannelser. 
  • Systematisk at opsamle viden og erfaringer, så vi sammen kan udvikle indsatsen og samarbejdet omkring fritidsfællesskaber og ungefrirum, med fokus på værdien for de unge. 

 

Du vil være tilknyttet Sundhedsstaben i Sundhed og Forebyggelse under magistratsafdelingen Sundhed og Omsorg. Her vil du referere til programleder af en samlet ungeindsats, og du vil indgå i et tværmagistratsligt arbejdsfællesskab, som er sammensat på tværs af fagligheder og arbejdsområder. Arbejdsstedet vil variere, da du som udvikler af fællesskaber for unge, vil have en meget udadgående og opsøgende funktion. 

Derudover vil der være mange andre tværgående samarbejdsrelationer. Eksempelvis vil du komme til at have et tæt samarbejde med kollegaer i Folkesundhed Aarhus, og deres eksisterende partnerskabsindsats med ungdomsuddannelser, Genlyd-teamet, der arbejder for at skabe og styrke relationer mellem mennesker, og en række frivillige organisationer som Aarhus Ungdommens Fællesråd (ÅUF), Idrætssamvirket, Frivilligcenter Aarhus og DGI Østjylland mm.   


Din profil:
Vi forestiller os, at du muligvis har en baggrund inden for pædagogik, sundhed, social- eller kulturområdet på bachelorniveau, men det vigtigste er, at du opfylder flere af nedenstående krav: 

  • Du forstår at tage ansvar for at arbejde relationelt og proaktivt på tværs af kommune og civilsamfund – på tværs af ungdomsuddannelser og foreningsliv - og med inddragelse af de unge selv, fordi vi aldrig kan lykkes uden samarbejde.
  • Du er god til at møde, lytte, gå i dialog og skabe relationer med samarbejdspartnere og de unge selv om deres idéer og bud på frirum og fællesskaber.
  • Du kan indgå i mange sammenhænge, på forskellige lokationer, være opsøgende samt invitere til og indgå i et konstruktivt tværgående samarbejde.
  • Du kan arbejde selvstændigt og mobilisere en forandringskraft bag de muligheder for frirum og fællesskaber, der opstår og her understøtte de unges ideer fx gennem Ungepuljen.
  • Du skal kunne rumme, at alt ikke kører snorlige og at samarbejdsmuligheder må tilpasses den enkelte kontekst.
  • Du formår at arbejde på flere niveauer på samme tid, fra udviklingen af konkrete ideer, implementering og i relationen med de unge selv og samarbejdspartnere.
  • Du kan bidrage til at etablere og udvikle funktionen som “Udvikler til fritidsfællesskaber for unge”.
  • Du er muligvis et erfarent foreningsmenneske, som har forståelse for foreningsliv og frivillighed, hvorfor du kan understøtte det frivillige fundament i foreningerne og hjælpe nye samarbejdsinitiativer i gang.
  • Du har muligvis kendskab til eller erfaring med puljer og projektansøgninger. Enten som ansøger eller administrator.
     


Derfor skal du vælge os:
Fordi du brænder for at tage del i udviklingen af ungefrirum og fællesskaber, som et værn mod mistrivsel – sammen med de unge selv og de mange stærke civilsamfundsaktører. 

Vi tilbyder et afvekslende job, hvor to dage sjældent er ens, og med stor frihed til selv at udfylde rammerne. Du bliver en del af en stab med 30 medarbejdere, som inspirerer hinanden, som spiller hinanden gode og gør brug af hinandens forskelligheder og kompetencer og som ligger vægt på det sociale. Her er plads til grin og tør du tænke utraditionelt for at nå i mål, hilser vi også meget gerne nye ideer velkomne.  
 

Om afdelingen:
I Sundhed og Forebyggelse er vi sammen med aarhusianere om det gode og sunde liv. For i Aarhus skal alle have lige muligheder for at trives og leve det liv, vi hver især allerhelst vil og med friheden til at være aktive uanset hvilke forudsætninger, vi har.

I Sundhedsstaben arbejder vi således efter det byrådsvedtagne mål om, at Aarhus skal være en by, hvor alle er sunde og trives og en by, med fællesskab og medborgerskab. Og for at nå hertil, har vi brug for at være kreative, række ud og gå nye veje, hvorfor vi med Aarhuskompasset som ramme samarbejder bredt på tværs af magistratsafdelinger, på tværs af sektorer og på tværs af kommune og civilsamfund.

Løn og ansættelsesvilkår:
 

Stillingen ønskes tiltrådt 1. januar 2024. 

Løn og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst og efter konkret forhandling med den forhandlingsberettigede faglige organisation.
  
Ugentligt timetal:  37 timer eller efter aftale.

Ansættelsen er en tidsbegrænset stilling for en 3-årig periode.


Hvis du vil vide mere:
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til Ditte Kirkegaard Madsen, programleder for Den fælles ungepakke på tlf. 4187-4468 eller mail mdik@aarhus.dk eller Kristian Lager på tlf. 4180-0641 eller krilag@aarhus.dk .


Ansøgning
Klik på ”Ansøg” nedenfor for at udfylde og sende din ansøgning. Alle felter med * skal udfyldes. Først når du har modtaget en kvittering pr. e-mail, har vi modtaget din ansøgning.
 
Ansøgningsfristen er den 8. november 2023.

Vi forventer at afvikle jobsamtaler den 16. november 2023.

I Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg har vi en generel politik om, at der ved ansættelser indhentes referencer og evt. straffeattest. Du må derfor forvente at blive anmodet herom, hvis vi tilbyder dig stillingen.


  
Om Sundhed og Omsorg og Aarhus Kommune: 
Aarhus Kommune betragter mangfoldighed som en ressource og opfordrer derfor alle - uanset alder, køn, handicap, livsstil, religion eller etnisk tilhørsforhold - til at ansøge stillingen.

Aarhus Kommune er Jyllands største arbejdsplads. 28.000 professionelle og passionerede kollegaer arbejder hver dag for, at vi er en god by for alle. Som ansat i Aarhus Kommune gør du visioner til virkelighed og skaber udvikling, fællesskab og trivsel. Her er der respekt for faglighed, plads til mangfoldighed og mulighed for udfoldelse. Vi har ambitioner for byen – og for dig. Kom og vær med!

 
Leder- og medarbejderroller
Via linket nedenfor finder du de fælles Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune:
https://aarhus.dk/job/den-attraktive-arbejdsplads/

De fælles leder- og medarbejderroller giver et blik på de forventninger, der stilles til dig, når du som leder eller medarbejder i Aarhus Kommune skal løse den fælles kerneopgave. Ved at synliggøre de forventninger, der stilles – om du er leder eller medarbejder – håber vi på, at vi sammen kan fastholde et godt arbejdsmiljø, en attraktiv arbejdsplads og en kultur med troværdighed, respekt og engagement
 

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Aarhus Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Tidsbegrænset ansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Aarhus Kommune, Grøndalsvej 2, 8260 Viby J

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 08-11-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5926317

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet