Tværgående Trivselsteam opnormeres – Børnecentret, Aarhus Kommune, søger 3 medarbejdere til Tværgående Trivselsteam med faglig baggrund som socialrådgiver, pædagog, lærer, sundhedsplejerske, ergo-/fysioterapeut pr. 01.04.2024 - 37 t.

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vil du være med til at udvikle og skabe en indsats, som skal styrke børns trivsel samt nedbringe og forebygge skolefravær?

Har du interesse i at arbejde med sårbare børn og unge og deres netværk – og vil du være med i den fortsatte udviklingsproces i det Tværgående Trivselsteam og styrke samarbejdet mellem MBU og MSB om de børn, som har det sværest, og herigennem understøtte en tidlig opsporing samt forebyggelse og håndtering af sociale problemstillinger i forbindelse med barnets fravær fra skole?

Og, har du mod på at være en del udviklingsprocessen af et tværgående team, hvor form og struktur justeres efterhånden, som vi drager læring ud af vores erfaringer.

….. så er nedenstående interessant for dig:

 

Aarhus Byråd besluttede i sommeren 2020, at MBU og MSB skulle igangsætte et fælles og tværgående udviklingsarbejde i tre spor med fokus på elevfravær og børns trivsel. En del af præmissen for beslutningen var, at der skulle etableres et Tværgående Trivselsteam (spor 3). På tværs af alle tre spor er den samlede forventning, at børns deltagelse i undervisningen øges.

Fravær kan være betinget af mange faktorer, og problemstillingerne omkring barnet kan være mangeartede og kan tage sit afsæt indenfor flere kontekster. Derfor er der også mange aktører på tværs af organisatoriske skel, civilsamfund, familiens netværk og nærmiljø - og ikke mindst barnet/den unge selv, som vil være en del af løsningen.

Ambitionen med det Tværgående Trivselsteam er, at der skal være et fælles helhedsorienteret og tværfagligt fokus i en Relationel Velfærds kontekst, hvor der tages hånd om det, der betinger fraværet, herunder at barnets og familiens stemme skal være omdrejningspunkt for samarbejdet. 

Opgaveløsningen skal ske fleksibelt så tæt på barnets hverdag som muligt, og afhængig af problemstillingerne og barnets behov. Det betyder, at det forventes af dig, at du skal være fleksibel i opgaveløsningen, og har mod og lyst til at kaste dig ud i opgaver, som du ikke nødvendigvis har erfaringer med. Tværgående Trivselsteam tilbyder for nuværende en bred vifte at tiltag fra deltagelse i netværksmøder, råd- og vejledningssamtaler til længere og mere intensive behandlingsforløb med barnet/den unge og forældre. 

 

Tværgående Trivselsteam søger 3 nye kolleger med en faglig baggrund som lærer, pædagog, socialrådgiver, sundhedsplejerske, ergo- eller fysioterapeut - gerne med en familieterapeutisk overbygning - som eksempelvis:

  • Har erfaring med børn i skolealderen (grundskolen) med en bred vifte af udfordringer, som f.eks. kan være af social, familiær, kontekstafhængig eller diagnostisk karakter.
  • Har erfaring med kunne understøtte et skole-hjem-samarbejde, har kendskab til skolesystemet og/eller alternativ understøttelse af barnet/den unges læring/dannelse.
  • Har erfaring med at give pædagogisk vejledning til forældre, lærere og pædagoger i og udenfor skole-regi.
  • Har erfaring med – eller lyst til at lære at facilitere familiebehandling/familiesamtaler, når der vurderes at være behov for dette. Det er en fordel også at have erfaring med at arbejde med andres relationer i øvrigt.
  • Har erfaring med at indgå i og opsøge tværprofessionelle samarbejdsrelationer.
  • Er bevidst om sin egen positionering og arbejder med denne, hvor du nogle gange træder tæt på – og andre gange varetager en mere konsultativ rolle.
  • Er indstillet på at justere sin tilgang til opgaven på baggrund af feedback fra børn, forældre og samarbejdspartnere. Vi arbejder med FIT, som er et feedbackredskab.
  • Er klar til at sætte sig selv i spil og har blik for at bringe forskellige aktører i spil omkring opgaven undervejs i forløbet. Opgaverne indebærer en stor kompleksitet.
  • Er parat til at tilegne sig ny viden, der kan kvalificere opgaveløsningen.
  • Er relationel kontaktstærk.
  • Trives i et arbejde med selvstændig opgaveløsning med mulighed for kollegial sparring – planlagt og ved behov
  • Kan administrere den skriftlige og digitale del af arbejdet (journalisering, dokumenthåndtering og Outlook)

 

Fra begyndelsen, da Tværgående Trivselsteam blev etableret, har udviklingen taget afsæt i aktionslæring, hvor vi er blevet – og fortsat bliver klogere på målgruppen for det Tværgående Trivselsteam, samt på hvilke indsatser og tiltag som reelt efterspørges. Vi har gjort os erfaringer, men skal fortsat afprøve, erfare og dele viden. Dette skal være afsæt for en egentlig beskrivelse af en form og struktur ift. indsatsen for at styrke trivsel og fremmøde for børn og unge i Aarhus Kommune. 

Det, vi allerede ved, er, at øget trivsel og fremmøde i skolen kræver en helhedsorienteret indsats med fokus på et stærkt tværgående samarbejde med relevante aktører og i tæt dialog med familien og barnet/den unge. 

Tværgående Trivselsteam er sammensat af 16 kolleger med forskellige fag- og personprofiler fra Børnecentret, Familiecentret, Center for specialpædagogiske børnetilbud og PPR. Forventningen til alle medarbejdere er, at man skal være klar til at sætte sig selv i spil, at man har en fleksibel tilgang til opgaven, samt at man har fokus på at bringe forskellige aktører i spil. 

 

Det Tværgående Trivselsteam er fysisk koblet til Børnecentret, Grøndalsvej 1C, 8260 Viby J. 

Organisatorisk vil dit ansættelsesforhold være koblet til Børnecentret.

Tværgående Trivselsteam bliver ledet i et samarbejde mellem afdelingsledere for helholdsvis PPR, Familiecentret, Center for Socialpædagogiske børnetilbud og Børnecentret; Hans Mørk, Marleen Stefansen, Kasper Kock Nielsen og Lone Sandvej.

Rådighed over egen bil vil være en fordel. Kørselsgodtgørelse honoreres som udgangspunkt efter den lave sats. Høj takst kan udstedes ved kørsel tilnærmelsesvis hver dag – dvs. 4 dage i gennemsnit pr uge over en periode samt at kørslen har et omfang af mindst 2500 km. årligt.

 

Løn og ansættelsesvilkår sker efter gældende overenskomst. Endelig lønfastsættelse sker med den forhandlingsberettigede faglige organisation på baggrund af kvalifikationer.

 

Yderligere oplysninger kan herudover fås ved henvendelse til medarbejdere; Sofie Bødker Tegllund 51 49 02 69 eller Camilla Nordhaug Riis 89 40 99 51 eller afdelingsleder; Lone Sandvej 41 85 49 50.


Ansættelsessamtaler vil finde sted: tirsdag d. 20.02.2024 og onsdag d. 21.02.2024.

Sidste ansøgningsfrist: 06.02.2024.
 

 
  
Om Aarhus Kommune
Aarhus Kommune er Jyllands største arbejdsplads, hvor 28.000 professionelle og passionerede kollegaer hver dag arbejder for at gøre visioner til virkelighed og skabe værdi for borgere og samfundet omkring os. Vi er en arbejdsplads, der vægter faglighed og samarbejde højt og vi tror på, at vores forskelligheder er med til at gøre Aarhus for en god by for alle.    

Sammen arbejder vi for en bæredygtig og inkluderende by, hvor både ansatte, borgere, virksomheder og naturen kan trives og blomstre. Vi har ambitioner for byen – og for dig. Kom og vær med!

 

06-02-2024

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Aarhus Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Aarhus Kommune, Grøndalsvej 1 C, 8260 Viby J

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 06-02-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5978165

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet