BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Om jobbet:
Motiveres du af at sætte den pårørende i centrum og at videreføre en indsats af høj faglig kvalitet? Værdsætter du samtidig muligheden for videreudvikling og høj grad af selvstændighed i opgaveløsningen? Så er jobbet som pårørendepsykolog i Folkesundhed Aarhus måske noget for dig.
Vores pårørendepsykolog har valgt at gå på pension, og vi søger derfor en ny psykolog til at varetage indsatser til pårørende til en nærtstående med kronisk sygdom som f.eks. KOL, kræft, diabetes, hjerte- eller karsygdom samt indsats til borgere med kronisk sygdom i forløb ved Folkesundhed Aarhus.
Som pårørendepsykolog er din opgave at give støtte til livsmestring og egenomsorg med fokus på den pårørendes egen trivsel og mentale sundhed og støtte til at forblive ressourceperson for en nærtstående med fysisk sygdom.
Stillingen er på 30 timer om ugen og består af to indsatsområder. Det primære område er varetagelse af tilbud til pårørende, henholdsvis gruppeforløb og i mindre omfang korte, individuelle samtaleforløb. Jobbets sekundære arbejdsområde er varetagelse af månedlige dialogmøder for borgere i forløb hos Folkesundhed Aarhus og Neurocentret med henblik på deres psykologiske rehabilitering. Begge indsatser dokumenteres i kommunens journalsystem CURA.
I forbindelse med indsatserne er det dit ansvar at sikre en aktiv og kontinuerlig rekrutteringsstrategi, herunder kommunikation og synliggørelse af indsatserne i forhold til interne og eksterne samarbejdspartnere såvel kommunalt, regionalt og i foreningsregi. Derudover er det din opgave at koordinere og samarbejde med andre fagpersoner, der har indsigt i og kendskab til målgruppen, man er pårørende til samt andre aktører på pårørendeområdet.
Pårørendepsykologens opgaver:
- Planlægning, facilitering, dokumentation og evaluering af gruppebaserede psyko-edukative pårørendeforløb
- Planlægning, facilitering, dokumentation og evaluering af individuelle samtaleforløb
- Rekruttering af deltagere, herunder afholdelse af informationsmøder samt deltagelse med oplæg ved møder på Aarhus Universitetshospital og i patientforeninger.
- Deltagelse i faglige netværk, både internt og eksternt
Vi trækker på de gode erfaringer, der er gjort gennem de 9 år indsatsen har kørt. Erfaringer viser vigtigheden i et tæt samarbejde med de fagpersoner, der har indsigt i målgruppen, som man er pårørende til. Erfaring viser også, at det er vigtigt med et stærkt netværk, mødevirksomhed og praksisfælleskab i forhold til pårørendearbejde i andre afdelinger samt psykologfaglig sparring. Derfor arbejder du fra flere forskellige lokationer.
Stillingen er forankret i Folkesundhed Aarhus – DemensHjørnet, hvor du refererer til afdelingslederen. Her bliver du en del af en engageret og tværfaglig personalegruppe og tilknyttet et mindre team, hvor alle har pårørendearbejde som en del af deres opgaveportefølje. Teamet består af en psykolog, en antropolog, en socialrådgiver, en sygeplejerske og to ergoterapeuter. Du har samtidig et tæt samarbejde med pårørendevejleder ved Center for Pårørendesamarbejde samt personale og afdelingsleder ved Folkesundhed Aarhus på MarselisborgCentret, hvor du bl.a. deltager ved personalemøder og koordinerer indsatserne. Det er også på MarselisborgCentret dine borger- og pårørenderettede aktiviteter som udgangspunkt finder sted.
Du får en bred og spændende berøringsflade, og du får mulighed for stor indflydelse på tilrettelæggelse af opgaverne. Det er nødvendigt med en vis fleksibilitet i forhold til arbejdstiden, da nogle pårørende vil have brug for kontakt udenfor ”normal arbejdstid”. Dette tilrettelægges i samarbejde med leder og med hensyntagen til din trivsel.
Der vil være mulighed for at arbejde hjemmefra svarende til 20% af den samlede arbejdstid.
Kandidatens profil:
Vi forventer at pårørendepsykologen
- Er uddannet psykolog
- Har høj grad af selvstændighed og evner selvtilrettelæggelse
- Har lyst til og erfaring i at lede og facilitere gruppedynamiske forløb
- Er indstillet på at udøve korttidsterapi
- Har et vist kendskab til eksistentialistiske metoder, viden og erfaring med eksistentielle psykologiske retninger, da livets svære vilkår som sygdom, død, forandringer og tab er i højsædet.
- Har viden og erfaring med psykoedukation, dyadisk coping og kognitiv terapi
- Kan rumme, at borgere er forskellige og har meget forskellige opfattelser af det gode liv
- Evner at formidle indsatserne til samarbejdspartnere og andre relevante aktører
- Har erfaring med at formidle og holde oplæg
- Udviser engagement og bidrager til det generelle rehabiliteringsarbejde i Folkesundhed Aarhus og pårørendeindsatsen i Sundhed og Omsorg
- Er fleksibel i forhold til arbejdstider
- Har velfunderede relationelle kompetencer
- Kan arbejde individuelt og i et team
- Er omstillingsparat i forhold til opgaver, rammer og samarbejdsrelationer
- Kan arbejde struktureret og opsamle erfaringer
- Kan se sig selv i Sundhed og Omsorgs ledetråde og Aarhus Kommunes sundhedspolitik
Derfor skal du vælge os:
Folkesundhed Aarhus er en dynamisk arbejdsplads, hvor du har rig mulighed for at bruge dig selv fagligt og personligt. Du vil blive en del af en tværfaglig afdeling med engagerede og inspirerende kollegaer som alle arbejder med sundhedsfremme og forebyggelse inden for forskellige områder.
Hos os arbejder vi dedikeret i forhold til at gøre en positiv forskel for borgerne i Aarhus Kommune. Samtidig lægger vi stor vægt på at være en arbejdsplads med højt til loftet, og hvor det skal være både trygt og sjovt at gå på arbejde. Du bliver en del af et stærkt fagligt og udviklingsorienteret team, der prioriterer fællesskabet, ser forskelligheder som en styrke, og prioriterer ledelsesmæssig opbakning og nærvær.
Vi insisterer på en lærende tilgang, hvor der er plads til at prøve sig frem. Vi ved, at opfattelsen af et godt liv kan være forskelligt fra person til person, derfor øver vi os hele tiden på at ’at banke på’ med vores faglighed og ikke antage at vi ved, før vi har undersøgt. Dette gælder også i vores møde med hinanden.
Vi er en arbejdsplads med fokus på et godt arbejdsmiljø, som vi alle tager del i, og hvor vi prioriterer deltagelse i interne og eksterne faglige udviklingsrum. Vi tilbyder et uhøjtideligt miljø med et godt kollegialt sammenhold.
Aarhus Kommune har fokus på udvikling af pårørendeområdet og har for nyligt etableret ”Center for Pårørendesamarbejde”, hvortil der bl.a. er knyttet en pårørendevejleder, med hvem du får et tæt samarbejde. Du vil ligeledes blive tilknyttet Sundhed og Omsorgs nyopstartede pårørende erfa-gruppe samt et forum for samtlige af landets pårørendevejledere.
Om afdelingen:
Folkesundhed Aarhus tilbyder sundhedstilbud til borgere og pårørende i Aarhus kommune. Vi har et mål om at hjælpe aarhusianerne til mere sundhed og trivsel i hverdagen. Vores forløb tager udgangspunkt i den enkeltes ønsker og behov, og vores team af sundhedsprofessionelle har viden, der virker. Vi har i alle afdelinger fokus på at bygge bro og samarbejde med civilsamfundet om løsninger, hvor borgeren kan fortsætte efter endt forløb.
Folkesundhed Aarhus består af fem afdelinger, og pårørendepsykologen vil have sin primære gang i afdelingen på MarselisborgCentret og i DemensHjørnet.
I afdelingen på MarselisborgCentret arbejder vi med sundhedsfremmende og rehabiliterende indsatser til borgere med forskellige kroniske sygdomme. Her er der 40 ansatte herunder sygeplejersker, fysioterapeuter og diætister. Afdelingen varetager ca. 1900 borgerforløb om året.
I DemensHjørnet tilbyder vi rådgivning for alle, der gerne vil vide mere om demens, og vi har et særligt spor målrettet pårørende med bl.a. pårørendegrupper og pårørendeuddannelse. I huset findes også træningsforløb for personer med demens i tidlig fase, med tilstanden MCI eller under udredning. Her er der 18 ansatte herunder psykologer, fysioterapeuter, ergoterapeuter, antropolog, socialrådgiver, sygeplejerske og social- og sundhedsassistenter. Afdelingen varetager ca. 200 borgerforløb og 2000 henvendelser om året.
Du kan læse mere om os på www.folkesundhedaarhus.dk
Løn og ansættelsesvilkår:
Stillingen ønskes tiltrådt 1. april 2024
Løn og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst og efter konkret forhandling med den forhandlingsberettigede faglige organisation.
Ugentligt timetal: 30 timer
Hvis du vil vide mere:
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til Afdelingsleder Tina Normann Andersen på telefonnr. 40 23 10 96 og/eller e-mail tan@aarhus.dk
Ansøgning
Klik på ”Ansøg” nedenfor for at udfylde og sende din ansøgning. Alle felter med * skal udfyldes. Først når du har modtaget en kvittering pr. e-mail, har vi modtaget din ansøgning.
Ansøgningsfristen er den 11. februar 2024.
Vi forventer at afvikle jobsamtaler den 19. februar 2024
I Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg har vi en generel politik om, at der ved ansættelser indhentes referencer og evt. straffeattest. Du må derfor forvente at blive anmodet herom, hvis vi tilbyder dig stillingen.
Om Sundhed og Omsorg og Aarhus Kommune:
Aarhus Kommune betragter mangfoldighed som en ressource og opfordrer derfor alle - uanset alder, køn, handicap, livsstil, religion eller etnisk tilhørsforhold - til at ansøge stillingen.
Aarhus Kommune er en af Jyllands største arbejdspladser, hvor 28.000 professionelle og passionerede kollegaer hver dag arbejder for at gøre visioner til virkelighed og skabe værdi for borgere og samfundet omkring os. Vi er en arbejdsplads, der vægter faglighed og samarbejde højt og vi tror på, at vores forskelligheder er med til at gøre Aarhus for en god by for alle. Sammen arbejder vi for en bæredygtig og inkluderende by, hvor både ansatte, borgere, virksomheder og naturen kan trives og blomstre. Vi har ambitioner for byen – og for dig. Kom og vær med!
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Aarhus Kommune
-Virksomheden tilbyder:
Fastansættelse: deltid (30-30 timer ugentligt)
-Arbejdsgiver:
Aarhus Kommune, Grøndalsvej 2, 8260 Viby J
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 11-02-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5972617