2 familierådgivere-/ungerådgivere søges til indsatsen Opgang til Opgang i Viby.

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Kort om Opgang Til Opgang:

I september 2023 besluttede byrådet i Aarhus Kommune at gøre Opgang Til Opgang til en varig indsats og udbygge indsatsen i Viby. Derfor etableres et nyt team i Viby som skal videreføre og forankre metoden – i et tæt samarbejde med det eksisterende team i Gellerup. Opgang Til Opgang er en metode – en helhedsorienteret tilgang til det relationelle vel-færdsarbejde, der altid tager udgangspunkt i hvad det gode liv er, for de borgere man arbejder for og med. Indsatsens fundament er den tværgående medarbejdersammensætning, som består af medarbejdere fra børn og unge-, sundheds-, beskæftigelses-, social- og fritidsområdet.

Indsatsen Opgang Til Opgang har en kombineret metodisk tilgang der dels tager afsæt i relationel velfærd, dels et helhedsorienteret og tværprofessionelt perspektiv og dels Job First. Formålet er, at vi via en helhedsorienteret, relationel- og beskæftigelsesindsats, samarbejder med familierne om at skabe markante og blivende forandringer.  Det handler om at give ledige forældre en bæredygtig tilknytning til arbejdsmarkedet, at få flere unge i uddannelse og fritidsjob, at fastholde flere børn i den gode skolegang, at rådgive og hjælpe familierne hvis der er/opstår udfordringer, at hjælpe med at komme i gang i nye fællesskaber og foreningsliv – og derfor helt generelt forbedre både børnenes og de voksnes trivsel og sundhed og dermed familiens fremtidige livsmuligheder.

Da der således er mange faglige fokusområder, indebærer dette også, at vi både arbejder i et forebyggende, udredende/understøttende og fastholdende perspektiv. 

Til at varetage opgaven med familierne sammensattes et tværfagligt team bestående af 10 medarbejdere fra 5 forskellige forvaltninger og 1 afdelingsleder, som tilsammen har de påkrævede kompetencer. Medarbejderne har myndighedsansvar på alle områder.

 

Opgaver som familie-/ungerådgiver i Opgang Til Opgang Viby:

Dine opgaver vil være todelte – du skal både bruge din kernefaglighed til at varetage opgaver ift. en tidlig, forebyggende og helhedsorienteret indsats således den enkelte familie kan trives bedst muligt i deres livssituation. Samtidig vil du, sammen med en makker i indsatsen, blive tovholder for nogle af familierne i indsatsen og dermed have det overordnede ansvar for de opgaver familierne ønsker hjælp til. Det betyder ikke at det nødvendigvis er dig og din makker der skal løse opgaverne, men I er ansvarlige for at finde dem der kan hjælpe med at løse dem, hvis I ikke kan selv.

 

Kernefaglige kompetencer:

  • Håndtering af underretninger i eksisterende sager
  • Udarbejdelse af børnefaglige undersøgelser
  • Afklaring af støttebehov efter Servicelovens bestemmelser
  • Arbejde med metoden Signs of Safety med fokus på inddragelse af netværk
  • Fokus på forbyggende og tidlig indsats
  • Udarbejdelse af handleplaner og iværksættelse af og opfølgninger på foranstaltninger
  • Tværfagligt samarbejde på tværs af Kommunes magistrater – herunder fokus og engagement i tværfagligt samarbejde med skoler, dagtilbud og klubber i lokaldistrikterne
  • Sikkerhedsplanlægning som alternativ til anbringelse.
  • Arbejdet med den gode overgang til en selvstændig voksen tilværelse

 

Personlige kompetencer:

  • Du er modig – både i.f.t. de faglige opgaver, men også i.f.t. at blive udfordret på forskellige faglige perspektiver.
  • Du har solide relationelle kompetencer – du er oprigtigt åben, undrende og nysgerrig på andres perspektiver, både borgernes og kollegernes og du skal kunne sætte dig i deres sted.
  • Du har stærke koblingskompetencer - du skal ville investere i at indgå i et forpligtigende samarbejde med andre fagligheder, så den samlede kvalitet af jeres indsatser øges og du skal have sproglige evner, så du formår at forklare din kernefaglighed til kolleger og samtidig evne at koble dig på deres faglige meningsunivers.
  • Du skal være med på at tænke anderledes i.f.t. at opnå indsatsens målsætninger.





Derfor skal du vælge os:

  • Du har lyst til at indgå i et tværfagligt set-up, som indebærer at du holder af din faglighed som familie-/ungerådgiver og samtidig har lyst og mod på at bygge ovenpå ved at løse dele af opgaver som knytter an til andre fagligheder.
  • Du vil gerne have inspirerende kolleger som er enormt engagerede, fagligt stærke og som med omsorg tør udfordre hinanden på måden at arbejde på.
  • Du har mod på at udfordre dig selv både i.f.t. faglige opgaver og faglige perspektiver.
  • Du gerne vil være en del af en arbejdsplads med højt til loftet, tillid og risikovillighed som basistænkning, og hvor familierne ejer retten til at definere hvad de gerne vil have vores hjælp til.
  • Du kan lide at arbejde med borgere der har komplekse udfordringer, typisk aktivitetsparate.
  • Du har lyst at indgå proaktivt ift. skabe teamkultur i et nyetableret team, hvor det skal være sjovt at gå på arbejde.



Om afdelingen:
Link til mere info om Opgang-til-Opgang:

Aarhus viser nye veje til velfærd i udsat boligområde

Evalueringsrapport Opgang til Opgang - SUS

Socialrådgivere får pris for at gentænke beskæftigelsesindsats - Dansk Socialrådgiverforening (socialraadgiverne.dk) 

Opgang til Opgang viser vejen til velfærd i udsat boligområde - SUS 

Løn og ansættelsesvilkår:
 

Stillingen ønskes tiltrådt 1. juni 2024
 

Du vil blive ansat i Opgang Til Opgang-Viby som er forankret i MSO, Sundhed og Forebyggelse – Distrikt Syd.

Dit daglige arbejde foregår fra vores fælles lokaler i Viby og hos familierne.

Løn og ansættelsesvilkår vil være i henhold til gældende overenskomst og lokale aftaler med DS/HK og KL. 

Endelig lønfastsættelse sker efter konkret forhandling med den forhandlingsberettigede faglige organisation på baggrund af kvalifikationer.
  
Ugentligt timetal: 37 timer 
 

Ansættelsen vil ske på vilkårene i den tillidsbaserede/selvtilrettelæggende arbejdstidsregistrering. Der kan forekomme eftermiddag/aftenarrangementer.

Hvis du vil vide mere:
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til Afdelingsleder Saima Mushtaq på 4185 6163 eller på mail musa@aarhus.dk


Ansøgning
Klik på ”Ansøg” nedenfor for at udfylde og sende din ansøgning. Alle felter med * skal udfyldes. Først når du har modtaget en kvittering pr. e-mail, har vi modtaget din ansøgning.
 
Ansøgningsfristen er den 7. april 2024

Vi forventer at afvikle jobsamtaler den 17. april 2024.

I Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg har vi en generel politik om, at der ved ansættelser indhentes referencer og privat straffeattest samt børneattest. Du må derfor forvente at blive anmodet herom, hvis vi tilbyder dig stillingen.


  
Om Sundhed og Omsorg og Aarhus Kommune: 
Aarhus Kommune betragter mangfoldighed som en ressource og opfordrer derfor alle - uanset alder, køn, handicap, livsstil, religion eller etnisk tilhørsforhold - til at ansøge stillingen.

Aarhus Kommune er en af Jyllands største arbejdspladser, hvor 28.000 professionelle og passionerede kollegaer hver dag arbejder for at gøre visioner til virkelighed og skabe værdi for borgere og samfundet omkring os. Vi er en arbejdsplads, der vægter faglighed og samarbejde højt og vi tror på, at vores forskelligheder er med til at gøre Aarhus for en god by for alle. Sammen arbejder vi for en bæredygtig og inkluderende by, hvor både ansatte, borgere, virksomheder og naturen kan trives og blomstre. Vi har ambitioner for byen – og for dig. Kom og vær med!

 

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Aarhus Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Aarhus Kommune, Rosenhøj 29, 8260 Viby J

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 07-04-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6014762

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet