Bedste Stautrup Cup ever

dato

Nyheden er fra Stavtrup Fodbold

Stautrup Cup har fået nyt udtryk, og det var noget, der behagede de hundredvis af tilskuere og spillere, da banerne ved morfar park lørdag lagde græstæppe til årets store fodboldkonkurrence.
- Det er skidegodt arrangeret. Stemningen er helt i top, lød det fra en gammel Stautrup-ræv.
På banen blev der kæmpet om tre pokaler; damernes, herrernes og oldboys.
For damernes vedkommende havde Diers Klinik meldt sig til for at forsvare sidste års sejr. Det er et hold bestående af tidligere elitefodboldspillere, så kiggede man efter de lilla trøjer, kunne man se fodbold på et højt plan.
- Vi er med for at støtte op om det lokale. Vi er et venindehold som har lært hinanden at kende gennem elitefodbold, hvor der jo kun er otte hold, så man lærer hinanden at kende på kryds og tværs. Nu har vi spillet sammen i nogle år på hyggeplan, og vi er normalt med i et stævne i Vejlby Risskov, så det passer godt at være med her ogå, siger Mette Lind, anfører for Diers Klinik-holdet.
Elitekvinderne endte da også med at vinde det hele.
- For os er det en hyggelig dag med børn, der leger sammen og har det sjovt. Og så skulle vi i år jo forsvare sidste års sejr. Så til næste år må vi jo komme igen, selv om vi godt kan mærke, at kroppen bliver ældre, siger Mette Lind.
Blandt spillerne var også tidligere landsholdsspiller Anne Dot Eggers, der har 118 A-landsholdskampe på CV'et og har lidt svært ved at slippe fodbolden.
- Jeg spiller med, fordi man kommer til at savne hyggen, når man har dyrket holdsport i mange år. Det er også svært bare at finde et hold, for man vil jo gerne spille på et vist niveau. Og det har vi fundet på holdet her. Vi er jo konkurrencemennesker og vil gerne vinde. Og så passer det også godt med, at det ikke er mere, end det er, og at der er fokus på hyggen, siger Anne Dot Eggers.
I herresenior var der ingen øl til Nord-vestjyske, før de havde spillet den sidste kamp. Hyggen var lagt på hylden, så længe der var en finaleplads i sigte. Så langt nåede de også, men i finalen mod Lemvig United gik det ikke som forventet,
- Vi havde lavet den taktik, at vi ville pakke os og spille efter 0-0. Det var udgangspunktet. Men det holdt ikke, og da jeg så tog ansvaret på mig og gik ned i forsvaret, så var det for sent. Vi havde ikke været bagud før i turneringen og var overrasket over overhovedet at nå så langt, siger holdleder Frederik Mikkelsen.
Vinderne har været med i mange år, men det er første gang, det er lykkedes at vinde.
- Det er sjette gang vi er med, og det bedste hidtil har været en andenplads. Nu lykkedes det endelig at vinde, og jeg tror, det skyldes, at vi allerede i de indledende kampe mødte gode modstandere, og det gjorde, at vi var ekstra tændte i finalen, siger Rasmus Jessen, holdleder fra Lemvig United, der i år tog pokalen hjem til eksil-vestjyderne.
I oldboys lykkedes det ikke for klubformand Peter Kaarups Sparkassen Kronjylland-hold at genvinde pokalen, som holdet havde vundet de sidste to år. Måske var det fraværet af tre nøglespillere, måske var det bare, fordi Stautrup El var et bedre hold. Eller måske var det fordi, alle gerne vil slå formandens hold.
- Det er fantastisk at slå Kaarups hold. Peter er en skodvinder og en endnu dårligere taber. Så det er fint lige at vise ham, hvem der nu har overtaget, sagde holdejer Niels Andersen fra Stautrup El med et stort grin.
- De var et bedre hold, sådan er det bare, sagde Peter Kaarup.


Kilde: Stavtrup Fodbold