21-årig mand fremstilles i grundlovsforhør for databedrageri

dato

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 09.30 en 21-årig mand bosiddende i Aarhus-området i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Manden er sigtet for otte forskellige forhold af databedrageri, hvor han specifikt har ageret som falsk bankbud over for ældre kvinder.

Manden blev anholdt natten til fredag kl. 00.34 på en adresse i Struer af en patrulje fra Midt- og Vestjyllands Politi og efterfølgende overdraget til Østjyllands Politi. Anklagemyndigheden har anmodet om lukkede døre under grundlovsforhøret, primært af hensyn til den fortsatte efterforskning, da politiet formoder, at bedragerierne er begået i forening med et endnu ukendt antal medgerningsmænd.

De anmeldte bedrageriforhold er begået mod borgere i Grenaa, Viby J, Aarhus N, og Åbyhøj i løbet af årets første tre måneder. Østjyllands Politi oplyser, at de løbende modtager anmeldelser om svindel begået af personer, der udgiver sig for at være bankbude.

Politiet og banksektoren understreger, at man aldrig bør udlevere personlige koder eller kort til nogen, og at en rigtig bank aldrig ville kontakte borgere på den måde, som svindlerne gør. Derudover anbefales det at tage en snak med ældre familiemedlemmer om at lægge røret på, hvis de modtager mistænkelige opkald.

Kilde: Politiets Døgnrapport