Vanebryderen giver dig hjælp og støtte til en sund livsstil

Foto: Pernille Brøndum // Vanebryderen .
Profilbillede
dato

Det kan være svært at komme ud af et skævt spisemønster, som man har levet med i mange år. Måske er du vant til en uhensigtsmæssig kost, for lidt eller ingen motion og måske et slidt selvbillede? Måske føler du, at du er klar til at komme på ret køl igen og blive en sundere og gladere version af dig selv, du ved bare ikke, hvordan du gør?

Det gør Pernille Brøndum heldigvis og hun har masser af erfaring, tips og tricks, der hjælper dig i mål med dine ønsker og drømme. 

Et brændende ønske om at hjælpe mennesker
Pernille Brøndum er uddannet ernærings- og husholdningsøkonom. Senere uddannede hun sig til klinisk diætist, psykoterapeut og massør. 

I dag er hun selvstændig og har egen klinik, Vanebryderen, i Viby.

Klinikken har været hendes hverdag siden 2003. 

Det hele startede med en praktik på Vejle Sygehus, hvor Pernille erfarede, hvordan en korrekt diæt kan højne den daglige livskvalitet for meget syge mennesker. 

"At opdage, hvordan kosten kan gøre en forskel både fysisk og mentalt, fascinerede mig. 
Det var spændende for mig, at erfare, hvordan en diæt i forhold til en given sygdom, kunne tilføre patienten livsglæde og mod på at ændre vaner, fordi de oplevede at kroppen fik det bedre. 
Kroppen er så fascinerende, synes jeg. 
Den fordøjer, udskiller og optager vores kost og næringsstoffer. Det er en lille fabrik.
Derfor skal vi give kroppen det, den har brug for, så den virker mest optimalt,” fortæller Pernille.

Pernille var, før sin tid som selvstændig med Vanebryderen, ansat som klinisk diætist på Psykiatrisk Hospital i Risskov. Her vejledte, støttede og underviste Pernille sårbare mennesker i overskuelige sunde indkøb, lette tilberedninger, vægttab og i, hvordan kosten kan afhjælpe en stor appetit, når man får medicin, der påvirker appetitten.

”Jeg lærte, hvor vigtigt det var at lytte og sætte mig ind i mine patienters livssituation, for at kunne støtte dem bedst muligt. Vi har alle forskellige udfordringer, derfor erfarede jeg også, at jeg kom længst, når jeg mødte dem lige præcis der, hvor de var, uden at have en given formel eller skabelon parat,” understreger klinikejeren. 

Vejen til at blive selvstændig
Pernilles hjælp blev hurtigt efterspurgt og ventetiden på en konsultation hos diætisten blev efterhånden lang. 

Det gjorde, at Pernille endelig blev klar til at tage skridtet til at starte som selvstændig.

Hun startede Vanebryderen op, så hun kunne få tid til at hjælpe mange flere. 

Det førte til, at Pernille besluttede sig for at videreuddanne sig til psykoterapeut. Hun står aldrig stille. Pernille bliver nemlig ved med at dygtiggøre sig indenfor sit fag og nytænker løbende sin egen forretning.

”Jeg kan slet ikke lade være,” smiler Pernille.

“Jeg synes, at det er super vigtigt at ajourføre sin viden, når man arbejder med mennesker”.

I dag er det Pernilles spidskompetence at hjælpe folk med at tabe sig og få en sundere livsstil, så de kan forebygge livsstilssygdomme.

”Det er nok overvejende den målgruppe, der konsulterer mig ” fortæller Pernille og tilføjer, at hun også kost- og diætbehandler folk med type 2 diabetes, fordøjelsesproblemer, for højt kolesteroltal og hjertekarsygdomme.

Et skræddersyet forløb
I klinikken i Viby benytter Pernille sig stadig ikke af standard diæter. Hun er langt mere nysgerrig på, hvordan hun bedst kan hjælpe og støtte sine klienter. 

Alle forløb i klinikken er derfor forskellige.

”Kostforløbet bliver skræddersyet til hver enkelt klient og i tæt samarbejde udarbejder vi en kostplan. På den måde imødekommes mine klienters behov bedst mulig,” forklarer Pernille.

Derfor kan du også finde Pernille på en Walk&Talk med klienterne, hvor kost og motion kombineres. Hun tager også klienterne med til indkøbstræning i deres lokale butik.
Her snakkes kost, når de gennemgår varerne i butikken.
På den måde bliver det fremadrettet nemmere at handle ind og vælge det, der er bedst i forhold til deres diæt og nye livsstil.

Pernille kan også finde på at bage eller at lave mad sammen med klienterne, hvis det hjælper dem til at tilegne sig nye retter og tilberedningsmetoder.
Af og til kommer hendes psykoterapeutiske kompetencer også hende til gode. 

“Hvis det synes relevant, tager vi også samtaler om det, der er svært i livet, når det har en negativ indflydelse på kostindtaget”. 

Pernille tilbyder også at tage konsultationerne online, hvis klienterne kommer langvejs fra.

Som uddannet massør tilbyder Pernille også massagebehandlinger. Den ene halvdel af klinikken er indrettet til massage.
Så har du problemer med ryg, lænd, nakke, ben eller arme, kan du også modtage behandlinger, der løsner op for fastlåste spændinger og problemer i bevægeapparatet.  

NADA-nåle placeres i øret og skaber mere balance i kroppen

Et fristed med læring, forkælelse og ro
Indimellem åbner Pernille sin klinik eller sin have op for kurser og events. 

Der tilbydes for eksempel vægttabsforløb i grupper, kostforedrag, forkælelsesdage, løbe-events, små madlavnings-events og NADA-behandlinger på kurserne. 

“Det er vigtigt for mig at støtte mine klienter i et pauserum fra hverdagens travlhed. Vi har sjældent helt fred, men det kan man få i min have, når der udbydes NADA-behandlinger,” fortæller Pernille. 

”Her sidder man med sig selv i ro uden forstyrrelser, mens man har nåle i ørerne og lytter til fuglesang”.

NADA er med til at afhjælpe kroppens ubalancer og bruges blandt andet til at bekæmpe uro, stress, tankemylder, koncentrationsbesvær, nervøsitet, humørsvingninger, eksamensangst, angst, søvnproblemer og så kan det også afhjælpe en sød tand.

”Jeg tror på, det er vigtigt, at man kan være med sig selv, uden at skulle noget,” fortæller Pernille.

”Derfor er jeg også, i samarbejde med en anden massør, begyndt at tilbyde forkælelsesdage for to. Man kan medbringe sin bedre halvdel, kæreste eller en god ven/veninde og blive forkælet fra top til tå med fodbad, fodmassage, helkropsmassage og en guidet afspænding. Dagen sluttes af med bobler og tapas i havens hyggelige pavillon”.

Du vil også kunne finde yogahold i Pernilles have, der har en aftale med en yogalærer, der kommer og laver pop-up yoga i sommermånederne. 

Pernille fortæller, at mange nyder det fællesskab, der opstår, når de deltager i et af Vanebryderens arrangementer, der foregår i en hyggelig og afslappet atmosfære.


Her kan Pernilles klienter falde helt til ro med et dejligt fodbad

Corona = nye metoder
For Pernille har corona blot givet en mulighed for at tænke ud af boksen - og hun har brugt det 110 procent til hende og hendes klienters fordel.

Her har Pernille set en mulighed i at hjælpe med at lave mad online. Det er for dem, der gerne vil spare i budgettet og for dem, der har svært ved at tage sig sammen til at lave mad, fordi de er alene.
Online viser klienten, hvad de har af mad i køleskab, skuffer og så videre, derfra hjælper Pernille, ud fra, hvad klienten har i sit køkken, med at tilberede et budgetvenligt måltid eller med at lave en madplan til flere dage. 

“Vi tilbereder og bygger simpelthen et sundt måltid op, mens de har mig på skærmen. Det giver folk selskab, så de ikke skal lave mad alene,” fortæller Pernille.

“Det giver en god træning i at bruge sin fantasi, og få brugt de rester og basisvarer som man ikke rigtig ved, hvordan man skal bruge.
Som regel ender det med at blive til et lækkert måltid,” fortsætter Pernille og smiler. 

En sund hånd til medarbejderne
Udover klientellet af private klienter i klinikken, tilbyder Pernille også sin ekspertise til erhvervsdrivende. 

Her kan man som virksomhed booke Pernille som firmamassør og personlig diætist til sine medarbejdere.

I samarbejde med virksomheden sammensættes et forløb, der hjælper til sundere medarbejdere.
Det sker for eksempel med tilbud af massage og foredrag, madlavnings-events, individuelle diætistforløb, gruppeforløb og fyraftensmøder omkring kost og sund livsstil. 

Kantinen kan også få lidt sparring fra Pernille, så det bliver endnu nemmere at tage et sundt valg.
Det er en form for all-inclusive løsning, fortæller Pernille, der har erfaring med denne type opgaver fra AarhusVand, RoyalGreenland i Glyngøre og Aalborg, Ikea i Aarhus og Aalborg, Mejeriforeningen og andre steder.

Kontakt Vanebryderen, Pernille Brøndum, hvis du mangler støtte til et sundere liv, en foredragsholder eller diætist i din forening eller på din virksomhed.

Deltag i klinikkens og havens arrangementer og events.

Pernille starter nyt NADA-forløb op i haven den 16. august. Det forløber mandag og torsdag i tidsrummet 17-18 i fem uger. Tilmeld dig på Pernilles hjemmeside her eller på 21251415.

Du kan også følge og læse mere om Vanebryderen på Facebook. 

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen