Tre års fængsel for besiddelse af maskinpistol

Profilbillede
dato

Retten i Aarhus har idømt en 37-årig mand tre års fængsel for at have været i besiddelse af en maskinpistol med tilhørende magasin og ammunition. Pistolen var købt på et loppemarked og blev opbevaret på en privatadresse i Viby J.

En 37-årig mand er mandag blevet idømt tre års fængsel for at have erhvervet sig en maskinpistol med magasin og ammunition fra en ukendt person på et loppemarked i Skive, hvorefter han transporterede maskinpistolen med tilhørende magasin og ammunition til sin bopæl i Viby J.
 
Den 37-årige blev fundet i besiddelse af det ulovlige våben på adressen den 7. december sidste år, og ved retten i Aarhus blev han mandag eftermiddag idømt tre års fængsel. 
 
”Jeg er tilfreds med rettens dom og den hårde straf for ulovlig våbenbesiddelse. Selvom der ikke umiddelbart har været nogle tegn på, at den tiltalte ville bruge våbnet til at begå kriminalitet, er det ulovligt at være i besiddelse af en maskinpistol med tilhørende ammunition,” siger specialanklager Jakob Beyer fra anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.
 
Maskinpistolen og det tilhørende magasin samt patroner blev beslaglagt af Østjyllands Politi tilbage i december 2022, og mandag blev det ved retten i Aarhus endeligt konfiskeret fra den 37-årige mand.
 
Den 37-årige blev fængslet efter dom kærede kendelsen med påstand om løsladelse. Han ankede desuden dommen på de tre års fængsel.

 

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi