Søndervangskolen skal have ny skoleleder

Profilbillede

Søndervangskolen har været i mediernes søgelys, efter Politikens artikelserie om Søndervangskolen i Viby J. Artiklerne rejste anklager om snyd i forbindelse med afviklingen af skolens afgangsprøver. Siden da har et flertal blandt skolens lærere udtrykt deres mistillid til ledelsen i et fælles brev. 

Som en konsekvens af begivenhederne er skolelederen Rani Hørlyck nu fratrådt sin stilling som skoleleder. Hun har ønsket at indgå en fratrædelsesaftale pga. det stigende pres, og det har Aarhus Kommune accepteret. Det oplyser Børn og Unge-chef Lisbeth Schmidt Andersen i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune. 

Søndervangskolen skal have ny leder, og der er også sat en ekstern undersøgelse igang, hvor skolens prøveafvikling og tilsynet med skolen skal under lup. Sagen har også resulteret i en redegørelse i kommunens Børn og Ungeudvalg, og har medført spørgsmål fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. 

Rani Hørlyck er fritstillet frem til fratrædelsen ved udgangen af februar 2022.

Hørlyck har siden 2008 været skoleleder på Søndervangskolen. 

Søndervangskolens viceskoleleder har også valgt at fratræde sin stilling, og han er også fritstillet frem til fratrædelsen fra skolen.

Der vil hurtigt blive indsat en midlertidig skoleleder og pædagogisk leder på Søndervangskolen ifølge Børn og Unge-chef Lisbeth Schmidt Andersen. Fokus bliver at få genskabt tillid, og en tryg og god arbejdsplads for elever, lærere og skolens medarbejdere.  

Imens vil den eksterne undersøgelse af Søndervangskolen køre som aftalt. 

Kilde: Redaktionen