Her får du dagens vigtigste nyheder samlet fra Viby J, så du er helt sikker på, at du ikke går glip af alle de spændende ting, der foregår i dit lokalområde!
Vi sørger for, at du altid holder dig ajour med, hvad der rører sig på de sociale medier.
PÅ fredag d. 20 januar er det FULDKORNSDAG. Det fejres landet over, ved at sætte fokus på fuldkorn, for at sprede budskabet om fuldkornets gode egenskaber. FAKTA OM FULDKORN - Når du spiser fuldkorn, er det med til at mindske risikoen for hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og visse typer af kræft. - Mad med fuldkorn mætter godt. Det betyder, at du spiser mindre og får lettere ved at holde vægten. - Fuldkorn er godt for fordøjelsen. - Fuldkorn indeholder gode vitaminer, mineraler og kostfibre og er blandt de fødevarer med det laveste klimaaftryk. I De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima lyder et ud af de syv kostråd ’Spis mad med fuldkorn’. En ny undersøgelse fra Epinion foretaget for Fødevarestyrelsen viser, at 63 procent af danskerne kender rådet ’virkelig godt’ eller ’rimelig godt’. Trods det at kendskabet blandt danskerne er højt, og Danmark er blandt de nationer i verden med det højeste fuldkornsindtag, så lever 46 procent af befolkningen stadig ikke op til rådet om at spise mindst 75 gram fuldkorn om dagen. Det viser en ny Megafon-undersøgelse foretaget for Fuldkornspartnerskabet. Der er derfor god grund til at sætte fokus på fuldkorn igen i år. Kilde: Fødevarestyrelsen
Se opslaget på Facebook