Optakt: Spændende sæson i vente for AGF-Viby-Stavtrup

AGF-Viby-Stavtrup U19 Piger 1. Division (Foto: M. Petersen)
Profilbillede

AGF-Viby-Stavtrup's U19-piger glæder sig til den kommende sæson, som forventes bliver en spændende én af slagsen. Truppen er bred og talentfuld, første delmål er allerede opfyldt og holdet har haft en fysisk hård opstart. Vi ser frem mod den kommende sæson, sammen med AGF-Viby-Stavtrup's cheftræner, Mads Elkjær Petersen.

"Til den kommende har vi allerede opnået første delmål, som var at få Hold 1 kvalificeret til 1. Division. Det formåede vi at gøre i kvalkampene i Aabenraa, hvilket vi selvfølgelig var rigtig tilfredse med. Vi har igen i år to U19-hold, hvilket vi igen er utrolig stolte over. Antallet i truppen tæller 30 spillere, hvis alle er til træning på samme tid!"

Men selvom første delmål allerede er opnået, så er der stadig forventninger til pigerne. Indbyrdes udvikling og sammenspillet skal på plads, mener Mads Elkjær Petersen:

"Forventningerne til de to hold er, at vi skal udvikle os i træningslokalet. Det skal vi både gøre sammen, men også opdelt, så vi kan træne målrettet frem imod diverse kampe, som kommer i løbet af efteråret. Fra start tager vi en kamp ad gangen for begge hold."

"Det er ikke for at være uambitiøse, men vi har fået så mange nye spillere ind til den nye sæson. Hele 14 nye ansigter, plus en masse førsteårs U19-spillere. Så, det er en stor og ny gruppe som stadigvæk mangler at blive spillet helt sammen. Men med tid og flere kampe vil det kun gøre begge hold bedre, og trygheden i begge ender af banen blive endnu bedre, lyder det fra cheftræneren.

Fysisk hård opstart og yoga skal give pote
Til den kommende sæson har AGF-Viby-Stavtrup prioriteret mange træninger, eftersom de som nævnt er en stor, ny gruppe der skal finde sammen.

"Vi har i to træningsuger været oppe og have fire træningspas, hvilket spillerne har taget godt imod," lyder det fra Mads Elkjær.

Et nyt initiativ er også blevet taget i brug. Gruppen har nemlig fået tilknyttet yogainstruktør, Pernille Trøst, der én gang ugentligt skal øge pigernes smidighed og forstærke core-muskulaturen. Dertil har det været en hård opstart med masser af løb, fortæller Mads:

"Det har været en fysisk hård opstart med rigtig meget løb, inden vores halpas. Vi er dog også meget opmærksomme på spillernes fysiske og individuelle belastningsniveau, så der bliver taget højde for dem som har lidt småskavanker. De har fået et andet program i stedet for hårdt løb."

Er der særlige kampe eller hold I ser frem til at møde?
Udfra resultaterne i kvalifikationsspillet, så ser Hammel gode ud. Det bliver sjovt og spændende med et østjysk opgør, samt at se hvor vi står kontra hvor de står. Så ja, Hammel og SEIF ser gode ud fra kvalspillet. Det bliver to spændende udfordringer. Vi har dog stor respekt for vores andre modstandere også vi for ingen lette kampe det er helt sikkert!"

Hold øje med Hjeronymus og Bredgaard
I opstarten har spillerne grundlæggende gjort det rigtigt godt hele vejen rundt. Når holdet har ramt det niveau, de kan, så er de ikke sjove at spille imod.

"Vi kan drille rigtig mange," mener Mads Elkjær.

Er der nogle af dine spillere, som har gjort sig bemærket i opstarten?

"Hvis jeg skal nævne to som har gjort sig positivt bemærket her i opstarten, så må det blive Mathilde Hjeronymus og Amalie Bredgaard."

"Mathilde har gjort det rigtigt i opstarten og bliver bedre og bedre ude bagved. Hun kommer bare med en masse kvalitet nede i forsvaret. Mathilde kommer iøvrigt altid med den fedeste energi, som smitter af på folk, hvilket er en stor fornøjelse at have på et hold."

"Amalie spillede rigtigt godt inde på stregen i Aabenraa til kvalifikationen. "Malle" ser også god ud til træning, hvor hun giver den gas til løb og det fysiske. Dertil kommer hun med en god kvalitet inde på stregen, så jeg tror på hun spiller en rigtig god halvsæson!"

Uddannet militærmand har gjort sit indtog på trænerbænken
På trænersiden er der ikke sket de store ommøbleringer for førsteholdet. Mads Elkjær Petersen er stadigvæk årgangsansvarlig og cheftræner for U19-pigernes førstehold. Mads' trofaste følger, Anders Guldbrand, er stadigvæk holdleder til cheftrænerens store begejstring:

"Anders fortsætter som holdleder, hvilket jeg er super glad for. Han er en kanon fyr, en kæmpe chef og en pisse dygtig holdleder. Vi mangler aldrig noget i lægetasken osv. Der er altid styr på de ting en træner ikke er så god til at have styr på, hvilket jo er en sand fornøjelse"

Men lidt nyt er der sket. Udover den nytilkomne yogainstruktør, så har andenholdet fået ny træner i Simon Pavar Langhoff, der også vil agere assistenttræner på førsteholdet. Foruden hans dygtige trænerkvaliter, så har Simon også en fortid som har været meget behjælpelig i opstarten.

"Simon er uddannet i militæret, og derfra har han en masse kompetencer inden for den fysiske del af træningen, hvilket har været en kæmpe gevinst her i opstarten," fortæller en tilfreds Mads Elkjær Petersen.

Pulje: U19 Kvinder 1. Division

  1. Holstebro Håndbold 90
  2. Thy Håndbold
  3. Hammel GF
  4. Håndbold Akademi Ikast
  5. SEIF-Elling Håndbold
  6. AGF-Viby-Stavtrup

Er der særlige kampe eller hold I ser frem til at møde?

"Udfra resultaterne i kvalifikationsspillet, så ser Hammel gode ud. Det bliver sjovt og spændende med et østjysk opgør, samt at se hvor vi står kontra hvor de står. Så ja, Hammel og SEIF ser gode ud fra kvalspillet. Det bliver to spændende udfordringer. Vi har dog stor respekt for vores andre modstandere også. For vi får ingen lette kampe, det er helt sikkert."

"Nu glæder vi os bare til at komme i gang med turneringen," afslutter Mads Elkjær Petersen.

Første kamp for AGF-Viby-Stavtrup's U19-piger er lørdag den 8. oktober. Her starter holdet netop ud mod Hammel GF, der besøger Viby Idrætscenter. Kampen bliver fløjtet op kl. 15:30 i Hal 2.

Kilde: Cheftræner Mads Elkjær Petersen // AGF-Viby-Stavtrup U19 Piger 1. Division