Nyt fra Viby J i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Viby J er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør ved retten i Aarhus

Tre mænd i alderen 17, 18 og 21 år er i dag kl. 9.30 blevet fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Aarhus. Her blev de varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger frem til den 27. februar. 

De tre mænd er sigtet for i forening med en fjerde person at have begået et groft overfald i en kældergang på en adresse i Brabrand. Overfaldet fandt sted i mandags d. 23. januar og blev begået mod en 22-årig mand, der ifølge sigtelsen blev slået og sparket flere gange i hovedet og på kroppen samt forsøgt stukket med kniv flere steder på kroppen.

Den yngste af de tre mænd blev anholdt på en adresse i Aarhus C i går aftes, mens de to andre i forvejen sad varetægtsfængslet i forbindelse med en anden episode, der fandt sted senere på ugen.

Den 22-årige pådrog sig umiddelbart ikke nogle alvorlige skader i forbindelse med overfaldet. Grundlovsforhøret blev afholdt bag lukkede døre, og Østjyllands Politi har derfor ikke yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

**

 

Unge piger i alvorligt motocross-uheld

Mandag aften omkring kl. 19.35 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at to motocrossere var kørt frontalt sammen på Vilstrupvej i Randers SØ.

I krydset med Klosterhøjvej var de to unge førere var kørt sammen, hvoraf ingen af dem havde haft hjelm på. Der var tale om to piger på begge 15 år og flere patruljer blev sendt til stedet.

En tredje pige på 15 år havde været passager på den ene af de to motocrossere, og ingen af de tre personer havde haft hjelm på, hvorfor de alle tre pådrog sig alvorlige skader i forbindelse med uheldet.

To af pigerne blev kørt med ambulance til hospitalet for behandling, men de blev begge meldt uden for livsfare. De pårørende er underrettet om episoden.

Østjyllands Politi undersøger ulykken og hændelsesforløbet nærmere og har ikke yderligere kommentarer til sagen.

**

 

Lade nedbrændt

En lade på Vesterskovgårdsvej i Ugelbølle brød kort efter midnatstid natten til tirsdag i brand og brændte efterfølgende ned.  

Østjyllands Politi modtog anmeldelsen om branden kl. 00.36, og ved ankomst til stedet var landejendommens udhuse overtændt. Ingen personer er kommet til skade i forbindelse med den kraftige brand, som ikke nåede at brede sig til stuehuset.  Det er fortsat uvist, hvordan branden er opstået, da det endnu ikke har været muligt for fastslå en mulig brandårsag.

Østjyllands Politi efterforsker sagen nærmere. 

**

 

Piller og peberspray

Østjyllands Politi foretog mandag eftermiddag kl. 17.25 en rutinekontrol af et køretøj på Sønderborggade i Aarhus C.

Her blev føreren – en 18-årig mand – fundet i besiddelse af flere pakker tramadoler, som han ikke havde gyldig recept til. De ulovlige piller blev derfor beslaglagt.

På gulvet i bilen fandt betjentene fra Østjyllands Politi også frem til en peberspray, som blev beslaglagt. Den 18-årige mand blev derfor også sigtet for at overtræde våbenloven, og da han heller ikke havde noget gyldigt kørekort, blev han anholdt.

**

 

Ung mand med ulovlig peberspray

Mandag eftermiddag blev en 15-årig ung mand fundet i besiddelse af en peberspray på en adresse i Aarhus V. Han blev derfor sigtet for at overtræde våbenloven.

Østjyllands Politi skal minde om og gøre opmærksom på, at det er ulovligt at være i besiddelse af en peberspray, medmindre man søger om tilladelse hos politiet til at købe og bære den. Sådan har det fra i morgen d. 1. februar 2023 været i to år, da lovændringen trådte i kraft pr. 1. februar 2021.

Tidligere har det været tilladt at være i besiddelse af en peberspray, men den 1. februar 2021 trådte den nye lovændring i kraft som medførte, at besiddelse af peberspray fremover ville være en overtrædelse af våbenloven. Du risikerer derfor at få både bøde, sigtelse og en plet på straffeattesten, hvis du bliver fundet i besiddelse af en peberspray.

**

 

Metalgenstand skabte bekymring

En borger opdagede mandag morgen en ukendt metalgenstand på stranden i Knebel, som hun mistænkte kunne være en gammel bombe. Hun kontaktede derfor politiet, hvor hun blev vejledt om at tage afstand og afvente nærmere. Kvinden sendte i samme omgang et billede til Østjyllands Politi af den mulige ammunitionsgenstand.

Østjyllands Politi sendte straks beskeden videre til EOD, der ud fra det tilsendte billede fra kvinden umiddelbart ikke havde mulighed for at konkludere, hvad der mon kunne være tale om.

Ammunitionsrydningstjenesten blev derfor sendt til Knebel, og senere på eftermiddagen kunne de melde retur til Østjyllands Politi, at der blot havde været tale om en ufarlig genstand – muligvis en maritim genstand, som de tog med sig for at undgå fremtidig bekymring for strandgæsterne.

**

 

Fire mænd anholdt efter færdselsuheld

På Kystvejen i Aarhus C skete der lørdag aften omkring kl. 20.30 et færdselsuheld, hvor et køretøj angiveligt snurrede rundt, muligvis i forbindelse med en forsætlig påkørsel. 

Efterfølgende blev fire personer i sort tøj set løbe fra den forulykkede bil i retning mod Navitas. Kort tid efter lykkedes det betjente fra Østjyllands Politi at anholde fire unge mænd i alderen 18-19 år.

I bilen blev der desuden fundet en mindre mængde hash, dololpiller og kokain, som alt sammen blev beslaglagt. 

Østjyllands Politi undersøger sagen nærmere for at få klarlagt et nærmere hændelsesforløb op til færdselsuheldet.

**

Anholdt for at begå vold mod politiet

En patrulje fra Østjyllands Politi blev mandag kl. 21.11 sendt til en adresse i Jægergårdsgade i Aarhus C, hvor en uønsket mandlig person ikke ønskede at forlade en adresse.

Ved politiets ankomst til stedet forsøgte den 27-årige mand først at flygte fra stedet via en altan og efterfølgende at gøre så meget modstand, at det ikke var muligt at lægge ham i håndjern. Han blev derfor sigtet for at lægge hindringer i vejen for udførelsen af politiets arbejde inden han blev anholdt.

Efterfølgende valgte den sigtede så at tildele én af betjentene et spark i hovedet med sit knæ, hvorfor han også blev sigtet for at have begået vold mod tjenestemand.

**

 

Færdsel:

Mandag kl. 08.09 skete der et færdselsuheld på Genvejen i Viby J. Grundet køkørsel nåede en bilist ikke at bremse, inden vedkommende kørte op i den forankørende. Der skete mindre materielle skader på begge køretøjer, og ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med episoden.

Mandag kl. 11.44 skete der et færdselsuheld på Rådmands Boulevard i Randers C. En lægeambulance kørte udrykningskørsel og foretog en overhaling af en 24-årig mandlig bilist venstre om i krydset ved Vester Allé samtidig med, at bilisten drejede til venstre. I den forbindelse kørte de to køretøjer sammen, hvormed der skete en del materiel skade. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med uheldet.

Mandag kl. 12.32 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej i sydgående retning. Af ukendte årsager – muligvis et ildebefindende – mistede en lastbilchauffør herredømmet over sit køretøj, hvormed han påkørte autoværnet. Den 58-årige mandlige chauffør kom umiddelbart ikke noget alvorligt til, men lastbilens hænger med betonelementer havde revet sig løs. Uheldet medførte derfor en del trafikale gener, da vejen blev spærret og en kran blev tilkaldt for at hjælpe med oprydningsarbejdet.

Mandag kl. 13.02 skete der et færdselsuheld på Vester Allé i Aarhus C. To køretøjer i form af en bil og en bus ført af henholdsvis en 18-årig og en 76-årig mand kørte sammen i krydset ved Christiansgade. Ingen personer kom til skade og der skete begrænset med materielle skader på de to køretøjer.

Mandag kl. 14.48 skete der et færdselsuheld på Langelandsgade i Aarhus C i form af en højresvingsulykke. En 79-årig mandlig bilist overså en 33-årig kvindelig cyklist, da han drejede til højre ad Vestervang, hvormed de to trafikanter kørte sammen. Cyklisten blev kørt til hospitalet for nærmere undersøgelser, og den mandlige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Mandag kl. 16.50 blev en 43-årig mandlig bilist anholdt, da han blev stoppet af politiet på Tøstrupvej i Nimtofte og sigtet for spirituskørsel.

**

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt ni indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.
På Solvangs Allé i Grenaa begået mellem søndag d. 29/1 kl. 16.30 og mandag d. 30/1 kl. 07.00
På Søren Kannesvej i Spentrup begået mellem søndag d. 29/1 kl. 16.30 og mandag d. 30/1 kl. 08.00
På Nørrebrogade i Randers C begået mellem søndag d. 29/1 kl. 17.00 og mandag d. 30/1 kl. 10.30
På Hans Olsens Vej i Egå begået mandag d. 30/1 mellem kl. 12.45 og kl. 14.30
På Løkkenvej i Egå begået mandag d. 30/1 mellem kl. 08.00 og kl. 14.30
På Sjællandsgade i Randers C begået mellem fredag d. 27/1 kl. 07.00 og mandag d. 30/1 kl. 15.30
På Tranebærvej i Brabrand begået mandag d. 30/1 mellem kl. 07.40 og kl. 15.45
På Langdalsvej i Brabrand begået mandag d. 30/1 mellem kl. 07.30 og kl. 16.50
På Jarlsmindevej i Stavtrup begået mandag d. 30/1 mellem kl. 18.00 og kl. 20.15

 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi