Nyt fra Viby J i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Viby J er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

**

 

Mand anholdt med stjålet cykel på stjålet trailer

Østjyllands Politi tog torsdag aften kl. 18.44 kontakt til en 32-årig mand, der befandt sig ved en adresse i Søften ved Hinnerup. Her blev han fundet i besiddelse af en trailer, der i politiets systemer var meldt stjålet.

På den stjålne trailer befandt sig en el-ladcykel, på hvilken betjentene kunne konstatere, at låsen var skåret op med en vinkelsliber.

I den bil, traileren var monteret på, fandt politiet efterfølgende en vinkelsliber. Den 32-årige mand blev sigtet for hæleri ved at have været i besiddelse af en stjålet cykel.

Den 32-årige blev også sigtet for tyveri af nummerplader, da der på hans køretøj var monteret en nummerplade, som tilhørte et andet køretøj. Han blev ligeledes anholdt i forbindelse med episoden.

 

**

 

Tre mænd anholdt på adresse med amfetamin

Specialpatruljen fra Østjyllands Politi foretog torsdag eftermiddag kl. 16.15 ransagning af en adresse i Aarhus C, hvor man havde en formodning om, at der befandt sig en større mængde amfetamin.

Under ransagning fandt politiet også frem til flere hundrede gram amfetamin og hash, samt en mængde ecstasy-piller og psilocybinsvampe. Alt det udfundne narkotika blev beslaglagt med henblik på konfiskation og destruktion.

Adressens beboer og to øvrige personer, som blev truffet på stedet, blev alle anholdt, sigtet for salg af narko. De tre personer var alle mænd i alderen 27, 32 og 36 år.

 

**

 

Kvindelig cyklist påkørt af Letbanen

Torsdag kl. 16.23 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var sket et alvorligt færdselsuheld på Tangen i Aarhus N, hvor en kvindelig cyklist var blevet ramt af Letbanen.

En patrulje blev straks sendt til stedet, og da politiet ankom kort tid efter var flere vidner allerede i gang med førstehjælp.

Betjentene kunne konstatere, at den kvindelige cyklist befandt sig nogle meter fra letbaneoverskæringen, hvor påkørslen havde fundet sted, da hun var blevet slynget et stykke væk i forbindelse med sammenstødet med Letbanen, som havde ramt hende i høj fart, da hun krydsede skinnerne.

Letbanens forrude var blevet delvist knust, kvindens cykel havde fået en del skader, og kvindens tilstand var kritisk. Hun blev derfor kørt til hospitalet for behandling, hvor den umiddelbare melding gik på, at hun formentligt var uden for livsfare.

Episoden medførte en del aflyste togafgange torsdag eftermiddag og forsinkelser i rejsetiderne. Ingen personer er sigtet i sagen, og Østjyllands Politi har pt. ikke yderligere kommentarer til episoden.

 

**

 

Færdselsindsats i Aarhus Vest

Østjyllands Politis færdselssektion foretog torsdag en målrettet indsats i det vestlige Aarhus.

Indsatsen medførte hele 46 forskellige sager fordelt på 36 sigtede personer. Af sagerne kan bl.a. nævnes en 19-årig ung mand, som kørte med sikkerhedsselen spændt bag ryggen. Ved kontrol af den unge mand fremgik det, at hans førerret var inddraget på baggrund af narkokørsel og adskillige klip, og da gårsdagens sigtelse var den fjerde i rækken på bare 10 dage, blev hans bil derfor beslaglagt. 

Derudover mødte politiet en 24-årig ung mand, som kørte med 82 km/t i byzone. Dette uløste en betinget frakendelse og sammenholdt med en tidligere betinget dom fra 2022, endte dagens regnskab med en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Alt i alt bød indsatsen på følgende sager:

1x hastighed byzone, betinget
1x Kørsel på baghjul på mc, betinget frakendelse
7 x hastighed byzone, klip
1x rødt lys, klip
11x mobiltelefon, klip
1x kørsel i frakendelsestiden
3x kørsel uden førerret
3x oplysningspligt
5x sikkerhedssele ej benyttet
1x lov om euforiserende stoffer
2x ej medbragt kørekort
1x udstyrsbekendtgørelsen
2x lejekontrakt ej medbragt
2x registreringsbekendtgørelse. 
1x køretøj ej forsikret
1x lygteføring
1x placering på vej

1x fejl/mangler (knallert)

1 mobiltelefon (cyklist)
1 placering på vejen (cyklist)

 

**

 

Politibetjent reagerede på høje brag

En politibetjent fra Østjyllands Politi kunne natten til fredag kl. 02.11 høre nogle høje brag, da hun befandt sig ved Politigården i Aarhus.

Den kvindelige betjent, der var på arbejde på det pågældende tidspunkt, valgte derfor at forfølge de højlydte brag, som kom fra et sted i nærheden.

Ved en nærtliggende ejendom på Sønder Allé i Aarhus C observerede hun en mand, der var i fuld gang med at udøve hærværk på en bil, mens han råbte og opførte sig aggressivt. Forruden på bilen var blandt andet blevet smadret, da betjenten kom til stedet.

Betjenten tilkaldte straks sine kollegaer, hvorefter hun gav sig tilkende over for den hærværksudøvende mand. Manden forsøgte at forlade

stedet, men nåede ikke langt, da en hundepatrulje kom kørende til stedet i samme øjeblik.

 

Den 30-årige mand blev anholdt, sigtet for at have begået groft hærværk.

 

**

 

Narkopåvirket bilist trillede ind i politibil

En 24-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 17.21 bragt til standsning, da han kom kørende på Holme Ringvej i Viby J. Patruljen aktiverede politibilens udrykningssignaler, hvorefter den mandlige chauffør kørte ind til siden og parkerede.

Den 24-årige glemte dog at trække håndbremsen, hvorfor hans køretøj efterfølgende trillede bagud og ramte ind i patruljebilen. Ingen personer kom til skade i forbindelse med episoden, men uheldet forstærkede betjentenes mistanke om, at den 24-årige mand var påvirket af euforiserende stoffer.

Ved ransagning af hans køretøj fandt politiet frem til nogle tramadolpiller, og den 24-årige mand blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og for at have kørt bil i narkopåvirket tilstand. Han blev derfor også anholdt med henblik på at få foretaget en blodprøve.

**

 

Røg joint til Randers Festuge

Specialpatruljen fra Østjyllands Politi observerede fredag kl. 00.30 en yngre kvinde, som var i gang med at ryge en joint foran en café på Storegade i Randers C.

De civilklædte betjente rettede derfor henvendelse til kvinden, som identificerede sig som værende en 18-årig kvinde, der – som så mange andre – var til festuge i byen.

Den 18-årige blev gjort bekendt med, at det ikke er tilladt at ryge hash, hvorfor hun blev sigtet for at overtræde loven om euforiserende stoffer. Hendes joint indeholdende hash blev i den forbindelse beslaglagt med henblik på senere konfiskation og destruktion.

Østjyllands Politi fortsætter sin tilstedeværelse til Randers Festuge, som varer til og med den kommende weekend. Indtil videre er alting forløbet fredeligt og roligt, og festugen har været afholdt uden større sager for politiet. Vi ønsker alle en god afslutning på festugen.

**

 

Færdsel:

En 25-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 17.00 sigtet for narkokørsel, da han blev standset af politiet på J.P. Larsens Vej i Brabrand. En 27-årig mandlig passager i bilen blev fundet i besiddelse af en mindre mængde hash og et par joints i sin bæltetaske, og han blev derfor sigtet for at overtræde loven om euforiserende stoffer.

En 44-årig mandlig bilist blev tirsdag aften sigtet for at køre bil uden kørekort, da han kom kørende på Grønnegade. En patrulje observerede ham køre frem for ubetinget vigepligt i krydset med Klostergade, hvorfor betjentene tog kontakt til ham for at sigte ham for forholdet. I den forbindelse kunne han ikke fremvise et gyldigt kørekort, hvorfor han også blev sigtet for at køre bil uden tilladelse.

Torsdag kl. 19.55 skete der et færdselsuheld på Udbyhøjvej i Randers NØ, hvor en 21-årig mandlig bilist i sydvestlig retning påkørte en forankørende 33-årig kvindelig bilist. Den 21-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med episoden.

En 40-årig mandlig bilist blev fredag kl. 00.56 standset af en patrulje fra Østjyllands Politi, da han kom kørende på Hadsundvej i Gjerlev J. Her blev han målt til at køre med en promille over det tilladte og sigtet for spirituskørsel. Den 40-årige mand blev anholdt.

**

 

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i politikredsen:• På Egholmparken i Odder begået mellem tirsdag d. 8/8 kl. 22.00 og onsdag d. 9/8 kl. 08.00
På Manbjergvej i Skødstrup begået tordsag d. 17/8 mellem kl. 06.30 og kl. 16.00
På Snebærvej i Højbjerg begået torsdag d. 17/8 mellem kl. 12.00 og kl. 15.30
På Mølleskovvej i Højbjerg begået fredag d. 18/08 kl. 05.45
 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi