Nyt fra Viby J i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Viby J er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.30

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 11.30 en 18-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for flere indbrud og for tyveri af en motorcykel.

Ifølge sigtelsen brød den 18-årige mandag aften ind i en villa i Viby, hvor han stjal flere koster og fik fat i nøglen til en motorcykel, som han kørte væk på.

En mandlig beboer i huset, der omkring kl. 20.50 var på vej hjem i bil sammen med en bekendt, så pludseligt, at hans motorcykel kørte forbi i modsatgående retning på Skanderborgvej, hvorefter føreren af motorcyklen kort efter holdt ind ved en tankstation.

De to mænd i bilen kørte hen til tankstationen, hvor de råbte den 18-årige på motorcyklen an. Det fik ham til at smide motorcyklen og løbe fra stedet til fods. Mændene indhentede ham dog, og tilbageholdt ham indtil politiet kom frem.

I den 18-åriges taske fandt politiet flere tyvekoster, der stammede fra indbruddet og fra et tyveri på en anden adresse i Viby. Den 18-årige blev desuden sigtet for et indbrud begået i fredags i Aarhus C.

Den 18-årige har flere verserende sager vedrørende indbrud, og han fremstilles derfor i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

**

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 12.00 en 26-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for overtrædelse af knivloven.

En patrulje fattede mandag kl. 17.42 mistanke til to personer i en bil på Emma Gads Gade i Brabrand. Betjentene bragte bilen til standsning, og da den 26-årige virkede påvirket af stoffer, blev han visiteret. Under visitationen fandt patruljen en kniv og en mindre mængde hash, og den 26-årige blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven og for besiddelse af euforiserende stoffer.

Undervejs blev han opfarende og aggressiv og råbte flere skældsord af betjentene, der derfor også sigtede ham for fornærmelig tiltale af polititjenestemand.

En 38-årig mand, der befandt sig i nærheden, kom under anholdelsen til stedet og blandede sig gentagne gange i politiets arbejde og råbte af betjentene. Han blev derfor anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen.

Den 26-årige har flere sager vedrørende overtrædelse af kniv- og våbenloven, og han fremstilles derfor i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

**

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 13.00 en 17-årig ung mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for vold og trusler på livet ved, sammen med to medgerningsmænd, at have overfaldet to drenge på 12 og 13 år med flere slag og spark og truet dem med kniv.

Overfaldet skete ifølge sigtelsen søndag d. 10. april på nogle boldbaner på Jernaldervej.

En 15-årig dreng er tidligere blevet anholdt og sigtet for at have været med til overfaldet, mens en 12-årig dreng, som også mistænkes for at have været en af gerningsmændene, er blevet afhørt til sagen.

Den 17-årige har i noget tid været søgt af politiet, og tidligt tirsdag morgen blev han fundet og anholdt på en adresse i Aarhus.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.

Østjyllands Politi efterlyste i sidste uge vidner til overfaldet, men da politiet nu har fået belyst sagen tilstrækkeligt, og fået fat alle tre formodede gerningsmænd, er efterlysningen ikke længere aktuel.

**

 

Færdselsafdelingen på knallertindsats

Torsdag gennemførte Østjyllands Politis færdselsafdeling en knallertindsats flere steder i politikredsen. Betjentene besøgte mandag eftermiddag området omkring Ulstrup og Langå, hvilket gav følgende sager:

5 x konstruktiv ændret knallert, hvor knallerten blev målt til at køre mere end 43 km/t
1 x manglende styrthjelm
1 x befordrede en passager på knallert
1 x lod sig befordre og dette uden hjelm
1 x manglende forsikring
1 x manglende registrering

Mandag aften var det området omkring Tirsdalens Skole, der fik besøg af færdselspolitiet. Det gav følgende sager:

2 x konstruktiv ændret knallert, hvor knallerten blev målt til at køre mere end 43 km/t
1 x manglende nummerplade
1 x kørsel uden hjelm

Østjyllands Politis færdselsafdeling har særligt fokus på ulovlige knallerter, der skaber stor utryghed blandt borgerne. Der vil derfor også i den kommende tid blive gennemført målrettede knallertindsatser flere steder i politikredsen.

**

 

Ukrudtsbrænder antændte træpaller

Mandag kl. 17.40 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om en mindre brand i nogle paller, der lå tæt på et hus i Hasle, Aarhus V. Da politiet ankom til stedet stod to naboer og var i færd med at slukke ilden, der havde fået fat i fire paller og husets tagrende.

Branden blev hurtigt slukket, men ilden havde givet sodskader på muren, ligesom en del af tagrenden var smeltet. Ingen personer var kommet noget til. Branden var formentlig opstået som følge af, at en 77-årig mand tidligere på dagen havde benyttet en ukrudtsbrænder i det område, hvor pallerne lå.

En nabo havde senere opdaget, at der var ild i pallerne og var løbet over for at slukke branden, idet husets beboere ikke selv var hjemme. Kort efter var en anden nabo kommet til stedet for at hjælpe. Den 77-årige mand, der havde brugt ukrudtsbrænderen, blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

 

Pas på ukrudtsbrænderen

Hvert år opstår der brande i skure eller huse som følge af forkert brug af ukrudtsbrænder – derfor er det en rigtig god idé at følge nedenstående råd fra Sikkerhedsstyrelsen, inden du tænder din ukrudtsbrænder:

 • Ukrudtet skal svitses, ikke brændes
 • Hold brænderen væk fra tør jord og tør bevoksning
 • Husk god afstand til biler, bygninger og plankeværk
 • Hold øje med glemte gløder
 • Forlad aldrig en tændt eller varm brænder
 • Afmonter gasflaske eller -dåse efter brug
 • Hav altid brandslukningsudstyr i nærheden (fx en vandslange)

**

Sigtet for at køre med gasflasker uden tilladelse

Natten til tirsdag kl. 02.25 standsede en patrulje en bil på Haslegårdsvej i Aarhus V i forbindelse med en rutinekontrol. I bilen sad to personer, en 19-årig mand bag rattet og en 22-årig mand på passagersædet.

Da betjentene kiggede ind i bilen, kunne de se, at der på bagsædet stod en kasse med gasflasker, som føreren ikke havde tilladelse til at køre med. Gasflaskerne blev derfor beslaglagt, og den 19-årige fører af bilen blev sigtet for at have transporteret farligt gods uden de nødvendige tilladelser.

**

Brand i tag på lade

Mandag kl. 20.19 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om en brand i et tag på en lade ved en landejendom på Bodevej i Ørsted. Da betjentene ankom til stedet, kunne de se, at der kom røg ud fra taget, men der var umiddelbart ingen flammer at se.

Brandvæsnet ankom kort efter og begyndte at afmontere tagpladerne for at få adgang til branden, der muligvis var startet ved et varmevekselanlæg, der var monteret tæt på loftet i laden, men det var ikke muligt at fastlægge brandårsagen. Ingen personer kom noget til som følge af branden.

**

Sigtet for butikstyveri og besiddelse af kniv

Mandag kl. 12.20 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en strøgvagt havde tilbageholdt to unge kvinder, der var blevet taget i stjæle skønhedsprodukter fra Normal på Ryesgade i Aarhus C. Politiet ankom til stedet og fik kontakt til de to kvinder, begge 21 år, der blev fundet i besiddelse af to ansigtsserum, der var stjålet fra butikken.

Begge kvinder blev anholdt og sigtet for butikstyveri. Den ene af dem blev desuden sigtet for overtrædelse af knivloven, da hun også blev fundet i besiddelse af en kniv.

**

Røg fra teknikskab

Mandag kl. 11.20 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om en mulig brand på Aarhus Universitetshospital på Palle Juul-Jensens Boulevard i Aarhus N. Det var dog ikke umiddelbart nogen flammer at se på stedet, men en medarbejder havde set røg komme ud fra et teknikskab. Det viste sig, at der blot havde været tale om en strømafbrydelse i et teknikskab, som havde medført noget røgudvikling.

**

Færdsel

Mandag kl. 07.20 skete der et færdselsuheld i krydset Marselis Boulevard/Kongvang Allé i Aarhus C. En 49-årig kvindelig bilist kom kørende ad Marselis Boulevard, da hun påkørte en 26-årig kvinde, der løb ud foran bilen, da hun ville krydse vejen. Den 26-årige kvinde slog hovedet nede i bilen og fik en mindre flænge i baghovedet. Hun blev kørt til skadestuen for nærmere undersøgelse, men var ikke umiddelbart kommet yderligere til skade.

Mandag kl. 08.15 skete der et færdselsuheld i krydset Gudrunsvej/Åby Ringvej i Brabrand. En ukendt bilist bakkede fra en vestresvingsbane og ramte en bil, ført af en 48-årig mand, der holdt i banen ved siden af. Efterfølgende vendte den anden bilist rundt og kørte fra stedet uden at give sig til kende. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet.

Mandag kl. 12.14 blev en 69-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på St. Kirkestræde i Randers C.

Mandag kl. 15.28 skete der et færdselsuheld på Åby Ringvej i Aarhus V, da en 47-årig kvindelig bilist påkørte en anden bil, ført af en 52-årig mand, bagfra i forbindelse med køkørsel på stedet. Ingen af parterne kom umiddelbart noget til, og der skete kun mindre materiel skade. Den 47-årige kvinde blev sigtet for ikke at have udvist tilstrækkelig agtpågivenhed.

Mandag kl. 16.56 skete der et færdselsuheld på Gudrunsvej i Brabrand, hvor en ukendt person i en brugsstjålet bil kørte hasarderet og skred ud i rabatten, hvor bilen forulykkede i en forhave efter at have kørt ind over et buskads og ramt flere havemøbler på terrassen. Der var ingen personer ved bilen, da politiet ankom til stedet.

Mandag kl. 19.57 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Niels Bohrs Vej i Viby J.

Mandag kl. 20.53 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og besiddelse af narkotika, da han blev standset af en patrulje på Sydhavnsgade i Aarhus C.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Grundtvigsvej i Viby J begået mandag den 25/4 mellem kl. 07.45 og kl. 19.00
 • På Vestre Kongevej i Viby J begået mandag den 25/4 kl. 08.00
 • På Grundtvigsvej i Viby J begået mellem torsdag den 7/4 kl. 05.00 og mandag den 25/4 kl. 21.00
 • På Kirkevænget i Tranbjerg begået tirsdag den 26/4 kl. 05.30
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi