Nyt fra Viby J i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Viby J er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i dag.

 

**

 

Indbrudstyve taget på fersk gerning

Natten til tirsdag kl. 02.54 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om et igangværende indbrud på Skovbrynet i Aarhus C. Naboen var vågnet, da han hørte larm fra nabohuset, og da han kiggede ud af vinduet, kunne han se en person i noget mørkt tøj, der var ved at kravle ned af en stige.

Der blev sendt flere patruljer – herunder hundepatruljer – til stedet, hvor en betjent fik øje på to mænd, der stod ved en bil og talte sammen. Da betjenten råbte dem an, satte den ene sig ind i bilen og kørte i høj fart fra stedet. Den anden, en 26-årige mand, blev anholdt og sigtet for indbrud.

En anden patruljevogn, der også var på vej til gerningsstedet, fik besked på at sætte efter ham, der var stukket af i bilen, som han i øvrigt havde slukket alt lyset på. Eftersættelsen fortsatte gennem Aarhus midtby, hvor føreren undervejs flere gange med høj hastighed kørte frem for ubetinget vigepligt, tre gange frem for rødt lys og nåede en hastighed på op mod 150 km/t.

Ved Åboulevarden forulykkede bilen, da føreren kørte ind i en parkeret varebil. Føreren steg herefter ud og fortsatte flugten til fods. En vaks borger spottede, at politiet var på jagt efter manden og løb efter ham og fik ham tilbageholdt, indtil betjentene kort efter kom og tog over.

Den 32-årige mand blev anholdt og er foreløbigt sigtet for indbrud, spiritus- og narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden, for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for tre gange at køre frem for rødt lys, for hastighedsovertrædelse og for manglende lygteføring.

**

 

25 anholdt under målrettet indsats – udeblev fra fogedretten

Østjyllands Politi afholdt onsdag morgen og formiddag en målrettet indsats mod personer, der ikke er mødt op i fogedretten. 25 personer i alderen 22-68 år blev anholdt under indsatsen, der foregik i Aarhus-området.

Alle anholdte får kortvarigt lov til at opholde sig på en politistation, indtil der er tid i fogedretten. Fælles for de anholdte er, at de ikke er mødt op i retten, som de skulle, og at de heller ikke har reageret på den efterfølgende besked om, at de risikerede at blive afhentet af politiet, hvis de ikke selv mødte op.

Østjyllands Politi opfordrer alle, der er indkaldt i fogedretten til at møde op. Møder du ikke op som aftalt, risikerer du at blive anholdt på din bopæl, arbejdsplads eller andre steder, hvor politiet træffer dig.

**

 

Passet op ved Storcenter Nord

Tirsdag kl. 19.33 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 16-årig dreng, der kort forinden var blevet udsat for et røveri på Paludan-Müllers Vej i Aarhus V.

Den 16-årige dreng har forklaret til politiet, at han gik mod Storcenter Nord, da en bil standsede op ved siden af ham ud for Paludan-Müllers vej nr. 63, hvorefter føreren af bilen krævede at få alt hvad han havde på sig og truede med, at han ellers ville smide ham om i bilens bagagerum. Den 16-årige udleverede sine Airpods og en e-cigaret, hvorefter bilen kørte fra stedet i høj fart.

Føreren af bilen beskrives som:

 • Mand
 • 20-25 år gammel
 • Mellemøstlig af udseende
 • Krøllet, sort hår
 • Var iført en sort halsedisse trukket op over mund og næse
 • Talte dansk uden accent
 • Kørte i en sort Audi stationcar

Ifølge den 16-årige sad der muligvis tre andre i bilen, en mand på forreste passagersæde, som var somalisk af udseende, og to andre på bagsædet, som han dog ikke kunne se så godt, da bilen havde tonede ruder.

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have overværet episoden, og som evt. har yderligere oplysninger om bilen. Henvendelser i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

Cykeltyv fik dårlig samvittighed

Tirsdag kl. 18.05 blev Østjyllands Politi kontaktet af en 51-årig mand fra Aarhus, der oplyste, at han for ca. 14 dage siden havde stjålet en el-cykel ved Telefonsmøgen i Aarhus C, men at han nu havde fået dårlig samvittighed.

Den 51-årige mand ville derfor gerne have, at politiet kom og hentede cyklen, som stod i hans lejlighed. En patrulje kørte ud til mandens adresse og hentede cyklen, som betjentene kunne konstatere tilhørte en 18-årig mand, der havde meldt den stjålet.

Betjentene kontaktede den 18-årige mand, der fik leveret både cykel og cykelhjelm tilbage. Den 51-årige mand blev sigtet for tyveri af cykel.

**

Nigeriansk kvinde havde ikke papirerne i orden

Tirsdag kl. 19.07 blev Østjyllands Politi kontaktet af SKAT, der havde brug for politiets assistance i forbindelse med en bordelkontrol. På et bordel i Aarhus C havde medarbejderne fra SKAT problemer med konstatering af ID på en nigeriansk kvinde, der befandt sig på stedet.

Da politiet ankom til stedet, blev kvinden bedt om at fremvise dokumentation på, at hun var lovligt i landet, og at hun havde tilladelse til at arbejde i Danmark. Da kvinden ikke kunne fremvise nogle af delene blev hun anholdt og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven.

Den 24-årige kvinde er nu tilbageholdt på udlændingeloven i op til 3x24 timer, mens hendes sag bliver forelagt Udlændingestyrelsen.

**

Snydt på tankstation

Tirsdag kl. 17.52 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 42-årig kvinde, der kort forinden var blevet snydt på en tankstation på Mejlbyvej i Hjortshøj. Kvinden har forklaret til politiet, at hun havde parkeret bilen ved en stander, hvorefter hun havde sat sit dankort i automaten og trykket pinkode.

I samme øjeblik kom en ældre hvid personbil ind på tanken, og føreren dyttede og råbte til kvinden, at hun skulle gå over til den anden stander. Det tænkte kvinden umiddelbart, at manden kunne have ret i, set i forhold til, hvor hun havde stillet sin bil.

Kvinden gik derfor over til den anden stander, og mens hun stod der, tankede føreren af den hvide bil på den stander, kvinden oprindeligt havde stået ved. Han lod motoren køre imens, og kørte efterfølgende meget hurtigt fra stedet.

Kvinden fandt det hele meget mistænkeligt. Hun opgav helt at tanke, men kunne efterfølgende konstatere, at manden i den hvide bil havde tanket på hendes kort.

**

Pige befølt i bussen

Tirsdag aften fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en mor til en 13-årige pige, der tirsdag morgen ved 8-tiden var blevet befølt af en fremmed mand i buslinje 3A i Aarhus, da hun var på vej til skole.

Den 13-årige pige har forklaret, at manden først sad på sædet bag ved hende, men at han på et tidspunkt rejste sig op og flyttede hen til en ledig plads ved siden af hende. Manden skiftede pladser flere gange, men vendte tilbage til pladsen ved siden af den 13-årige, hvor han befølte hendes lår. nKort efter steg den 13-årige pige af bussen.

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere.

**

Havde salgsposer med hash og skunk i bilen

Tirsdag kl. 13.17 standsede en patrulje en bil ved Circle K på Stenvej i Højberg i forbindelse med en rutinekontrol. Betjentene tog kontakt til den 20-årige mandlige fører, der sad alene i bilen. Han virkede nervøs, og da der samtidig lugtede kraftigt af hash i bilen, besluttede betjentene at se lidt nærmere på både bil og fører.

Under ransagning af bilen blev der fundet flere større plastikposer indeholdende mindre salgsposer med hash og skunk. Den 20-årige mand blev derfor sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg.

**

Beruset mand anholdt for at forstyrre den offentlige orden

Tirsdag kl. 12.45 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en tydeligt beruset og aggressiv mand var ved at komme i slagsmål med en kvinde på Frue Kirkeplads i Aarhus C. Da politiet ankom til stedet, blev den 55-årige mand anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

I forbindelse med visitationen blev manden fundet i besiddelse af en ulovlig kniv og en mindre mængde hash. Han blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven og lov om euforiserende stoffer.

**

Fandt ulovligt stof i lejlighed

Tirsdag kl. 09.38 besøgte Østjyllands Politis specialpatrulje en adresse i Aarhus V, hvor betjentene havde mistanke om, at der blev handlet med narkotika. Der var umiddelbart ikke nogen hjemme, men betjentene fik telefonisk kontakt til den 35-årige mand, der stod tilmeldt på adressen. Han fik besked på, at betjentene ville ransage lejligheden.

Under ransagningen blev der fundet en større mængde thiocodin, der blev beslaglagt. Herefter ringede betjentene atter til den 35-årige mand og oplyste ham om, at han var sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg.

**

Færdsel

Tirsdag kl. 10.57 skete der et færdselsuheld i krydset Kattegatvej/Strandgade i Grenaa, da en 83-årig kvindelig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt og blev påkørt af en lastbil, der blev ført af en 56-årig mand. Der skete betydelig materiel skade ved sammenstødet, og den 83-årige kvinde blev kørt til tjek på Grenaa Lægehus. Hun var dog ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Tirsdag kl. 16.42 skete der et færdselsuheld på Kolt Skovvej i Hasselager, hvor en 54-årig kvindelig bilist blev påkørt bagfra af en anden bil, der blev ført af en 54-årig mand. De to parter havde selv udvekslet oplysninger, men manden ville ikke oplyse, hvilket forsikringsselskab han havde. Kvinden syntes, det hele virkede underligt og kontaktede derfor politiet, der kunne konstatere, at den 54-årig mand var frakendt retten til at køre bil. Han blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Den 39-årige mand, der stod som ejer af bilen, blev desuden sigtet for at have overladt førerretten til en person, der var frakendt kørekortet. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved uheldet.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt otte indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

 • På Rugbjergvej i Stavtrup, Viby J begået mellem mandag den 23/5 kl. 17.30 og tirsdag den 24/5 kl. 07.00
 • På Sct. Marie Vej i Snærild ved Odder begået tirsdag den 24/5 mellem kl. 00.00 og kl. 07.30
 • På Viborgvej i Randers NV begået tirsdag den 24/5 mellem kl. 09.30 og kl. 12.45
 • På Skanderborgvej i Haldum ved Hinnerup begået tirsdag den 24/5 mellem kl. 12.30 og kl. 14.30
 • På Bjørnkærvej i Sabro begået tirsdag den 24/5 mellem kl. 09.00 og kl. 15.40
 • På Trejgaardsvej i Stevnstrup ved Langå begået tirsdag den 24/5 mellem kl. 07.45 og kl. 17.45
 • På Tåstrupvej i Selling ved Hadsten begået tirsdag den 24/5 mellem kl. 09.00 og kl. 18.45
 • På Skovbrynet i Aarhus C begået onsdag den 25/5 kl. 02.54
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi