Nyt fra Viby J i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Viby J er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 12.00 i Retten i Aarhus en 34-årig mand fra Polen, der sigtes for overtrædelse af et indrejseforbud og for forsøg på indbrud i en forretning på Nørregade i Aarhus søndag aften.

Østjyllands Politi fik søndag kl. 20.46 en anmeldelse fra en borger, der havde observeret en mand, der udviste mistænkelig adfærd og var hoppet over et stakit ind til en baggård ved Borggade/Nørregade i Aarhus.

En patrulje blev sendt til stedet, og en af betjentene hoppede over det samme stakit og kunne inde i baggården se manden, der sad i et hjørne og forsøgte at gemme sig. Han blev anholdt og visiteret, hvor han blev fundet i besiddelse af noget værktøj i form af en mejsel og et par skruetrækkere.

Efterfølgende konstaterede betjentene, at der på indersiden af stakittet stod en rude, som var aflistet fra et vindue i stueetagen tilhørende en butik. Manden havde formentlig ikke været inde i butikken og blev derfor kun sigtet for forsøg på indbrud.

Det viste sig dog, at den 34-årige polske mand tidligere er idømt et indrejseforbud, og han fremstilles derfor i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling og udvisning af landet.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 13.00 i Retten i Aarhus en 31-årig mand, der foreløbigt sigtes for røveri mod person i egen bolig, overtrædelse af knivloven og brugstyveri af bil.

Natten til mandag kl. 01.27 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en husejer på Lille Elstedvej i Lystrup, der netop havde haft en uønsket gæst på besøg. Den 62-årige mand var vågnet, da han havde hørt støj inde i stuen. Da han gik derud, kunne han ude i carporten se en person, der var i færd med at fylde tyvekoster ind i den 62-årige mands bil.

Den 62-årige mand råbte efter manden, der responderede ved verbalt at true med at stikke ham med en kniv, hvis han ikke gik ind igen. Herefter gik gerningsmanden hen mod den 62-årige, mens han fægtede med en kniv. Den 62-årige forsøgte at holde ham væk med en kost, men fik alligevel et mindre snit i armen. Gerningsmanden satte sig herefter ind i den 62-åriges bil og kørte fra stedet med bagsmækken åben, så flere af kosterne fløj ud.

Der blev sendt flere patruljer til stedet, og det førte til en længere eftersættelse, indtil gerningsmanden et sted mellem Hadbjerg og Halling påkørte den patruljebil, der kørte efter ham, så denne ikke kunne køre videre. En anden patrulje tog over og fandt den stjålne bil efterladt i en indkørsel på Langskovvej i Hadsten.

Gerningsmanden var ingen steder at se, og der blev derfor sendt hunde ud for at gå spor efter ham. Det viste sig dog, at han havde stjålet en ny bil på Langskovvej, og hundepatruljen hoppede derfor ind i bilen igen.

Eftersættelsen fortsatte til Hjortshøj, hvor gerningsmanden igen efterlod den stjålne bil og fortsatte sin flugt til fods. Også denne gang blev der sendt politihunde i hælene af ham, og efter ca. 30 minutters søgning fik en af hundene fært og fortsatte med at gå ca. 1,5 km mod syd, hvor den 31-årige mand blev fundet i et skur i en have. Han forsøgte i første omfang at stikke af, men blev tilbageholdt med hjælp fra en af politihundene, hvorefter han blev anholdt.

**

 

Biltyve afsløret af GPS

Søndag kl. 09.50 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en kvinde i Skanderborg, der oplyste, at hun havde fået stjålet sin bil og via en GPS-app kunne se, at bilen nu befandt sig ved Jens Baggesens Vej i Aarhus.

En patrulje kørte til stedet, hvor de kunne se bilen holde parkeret med to personer siddende i den. Da bilen begyndte at trille lidt frem, fik patruljen standset den og tog kontakt til den 28-årige mand, der sad på førersædet, og den 28-årige kvinde, der sad på passagersædet. De blev begge anholdt og sigtet for brugstyveri af bil – blot 20 minutter efter bilens ejer havde kontaktet politiet.

Under visitationen på politigården blev den 28-årige mand fundet i besiddelse af narkotika, og han blev derfor også sigtet for narkobesiddelse. En narkometertest viste, at han også havde narko i blodet, hvilket medførte en sigtelse for narkokørsel. Slutteligt blev han også sigtet for kørsel uden førerret, da det viste sig, at han ikke havde noget kørekort.

**

 

Sigtet for besiddelse og salg af narkotika

Natten til mandag kl. 00.01 standsede en patrulje en bil på Vesterbrogade i Aarhus C i forbindelse med en rutinekontrol. I bilen sad en 20-årig mand, der, på grund af kraftig hashlugt fra bilen, indledningsvist blev sigtet for lov om euforiserende stoffer.

I forbindelse med visitationen af den 20-årige mand blev han fundet i besiddelse af en del kontanter. Under ransagningen af bilen blev der fundet flere salgsposer med skunk og hash og en enkelt joint. På den baggrund blev den 20-årige mand anholdt og sigtet for besiddelse og salg af narkotika.

**

 

Brand i container

Østjyllands Politi fik søndag kl. 16.21 en anmeldelse om, at der var brand i en container på Edwin Rahrs Vej i Brabrand. Det viste sig, at der var tale om en papcontainer, hvilket betød, at brandvæsnet havde svært ved at få slukket branden. Containeren blev derfor kørt til forbrændingen med henblik på udbrænding. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

 

Færdsel

Søndag kl. 06.30 skete der et færdselsuheld på Hammelvej ved Værum, Randers SV, da en 38-årig mandlig bilist under kørslen var uopmærksom og mistede kontrollen over sin bil, der skred ud i rabatten og endte i grøften. Da politiet ankom til stedet, var manden allerede blev kørt til tjek på skadestuen. Da der var mistanke om, at den 38-årige mand var påvirket af spiritus, blev han sigtet for spirituskørsel og fik taget en blodprøve.

Søndag kl. 07.40 skete der et færdselsuheld på Edwin Rahrs Vej i Brabrand, hvor en 44-årig mandlig bilist kørte tværs igennem en rundkørsel. Det viste sig, at han var påvirket af narkotika, og han blev derfor sigtet for narkokørsel. Der skete umiddelbart ingen personskade ved uheldet.

Søndag kl. 15.30 blev en 65-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Skanderborgvej i Viby J.

Søndag kl. 16.32 skete der et færdselsuheld i krydset Silkeborgvej/Åbyvej i Åbyhøj, da en 74-årig mandlig bilist svingede til venstre og påkørte en 25-årig mandlig cyklist. Cyklisten blev kørt til tjek på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 74-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Natten til mandag kl. 00.55 skete der et færdselsuheld i krydset Thorvaldsensgade/Vester Alle i Aarhus C, da en 19-årig mandlig bilist mistede herredømmet over sin bil under et venstresving, hvorefter han påkørte et hegn. Den 19-årige mand blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved ikke at have udvist tilstrækkelig agtpågivenhed. Han blev desuden sigtet for overtrædelse af knivloven, da der under forsædet blev fundet en ulovlig kniv.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Ådiget i Grenaa begået søndag den 13/3 mellem kl. 02.00 og kl. 03.00
  • På Solmarksvej i Risskov begået mellem fredag den 11/3 kl. 16.00 og søndag den 13/3 kl. 13.45
  • På Ewaldsgade i Aarhus C begået mellem lørdag den 12/3 kl. 07.30 og søndag den 13/3 kl. 12.00
  • På Saloparken i Odder begået mellem lørdag den 12/3 kl. 12.00 og søndag den 13/3 kl. 16.25
  • På Frederiks Allé i Aarhus C begået mellem fredag den 11/3 kl. 17.00 og søndag den 13/3 kl. 18.30
  • På Ankersgade i Aarhus C begået fredag den 11/3 mellem kl. 06.30 og kl. 21.45
  • På Elkjærsvej i Langskov, Hadsten begået mandag den 14/3 kl. 02.45
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi