Nyt fra Viby J i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Viby J er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Indbrudstyv afsløret af videoovervågning og anholdt på vej væk

Tirsdag kl. 21.24 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om et igangværende indbrud i en villa i Tilst, hvor beboeren på sin videoovervågning kunne se, at der var en mand inde i huset. Kort efter ankom politiet til stedet, og et par vakse naboer pegede betjentene i retning af gerningsmandens flugtrute via et stisystem.

Betjentene løb efter ham og fik kort efter visuel kontakt til gerningsmanden, der med det samme satte i løb og forsvandt ind i en lejlighed. Her blev den 27-årige mand anholdt og sigtet for indbrud. Han var i besiddelse af to bæreposer fyldt med tyvekoster, som efterfølgende blev leveret tilbage til rette ejermand.

**

 

Butikstyveri udviklede sig til røveri

Tirsdag kl. 08.39 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Kvickly i Vericenteret på Frijsenborgvej i Risskov, der var blevet udsat for et butikstyveri, der undervejs havde udviklet sig til et røveri.

Butikkens medarbejdere havde set en mand inde i butikken, som man kunne genkende fra et tidligere butikstyveri. Da medarbejderne havde konfronteret manden, var han løbet fra stedet og tabte undervejs en pakke med barberblade.

En kunde, der var på vej ind i butikken, så manden løbe ud og hørte, at medarbejderne råbte, at han skulle stoppe. Kunden tog kontakt til manden og sagde, at han skulle gå tilbage til butikken, men han fortsatte mod centerets udgangsdør.

Efterfølgende truede han både kunden og en anden mand, der kom til for at hjælpe. Sidstnævnte fik også et slag på underarmen, da han tog fat i tasken. Manden forsvandt herefter fra stedet og ind i en opgang med flere personer i hælene. De blev på stedet og observerede, mens de kontaktede politiet, der kort efter ankom.

Betjentene henvendte sig i en lejlighed, hvor de havde mistanke om, at manden kunne være forsvundet hen, og her fandt de en 44-årig mand, der passede på det signalement, vidnerne havde givet. Han blev anholdt og sigtet for røveri.

**

 

Butikstyv afsløret af vaks vagt

Tirsdag kl. 21.33 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Netto i Vericenteret på Frijsenborgvej i Risskov, hvor en vagt havde tilbageholdt en udenlandsk mand, der havde stjålet varer i butikken.

Vagten havde spottet manden, da han gik ind i butikken, og fulgte hans færden via butikkens kameraer. Her kunne han se, at manden gik rundt i butikken og puttede varer ned i åben rygsæk, han havde stillet i en indkøbskurv.

Manden forlod butikken uden at betale for noget, og vagten løb efter ham og fik ham ført med tilbage til butikken, hvorefter der blev ringet til politiet. Den 38-årige mand blev herefter anholdt og sigtet for butikstyveri.

**

 

Flere biler med knuste ruder

Onsdag morgen kl. 07.14 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 29-årig mand, der havde konstateret, at nogen havde smadret en rude i hans bil, der holdt parkeret på Havreballe Skovvej i Aarhus. Anmelderen kunne konstatere, at flere andre biler på stedet også havde fået smadret ruder.

Der blev sendt en patrulje ud til parkeringspladsen, hvor det kunne konstateres at seks biler havde fået smadret ruder. Umiddelbart tyder det på, at der i flere af sagerne har været tale om hærværk, idet man ikke har været inde i bilen. Ved to af bilerne var handskerummet dog blevet åbnet, men der var umiddelbart ikke stjålet noget.

 

Tre gode råd til at undgå indbrud i bilen

  • Tøm bilen for værdier, fjern baggagerumsdække og åbn handskerummet, så det er tydeligt at se udefra, at der ikke er noget at komme efter
  • Luk vinduer og døre helt og lås bilen, når du går fra den
  • Parkér gerne et sted med masser af trafik, lys og evt. videoovervågning

**

Færdsel

Tirsdag kl. 07.21 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej i Brabrand i forbindelse med køkørsel på stedet, hvor to biler, ført af henholdsvis en 27-årig mand og en 41-årig mand, stødte sammen. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet. Den 27-årige mand blev sigtet for ikke at have holdt tilstrækkelig afstand til forankørende.

Tirsdag kl. 08.15 skete der et færdselsuheld i rundkørslen ved Fredensvang Runddel i Viby J, hvor en 55-årig kvindelig cyklist, der var på vej rundt i rundkørslen, blev påkørt af en bil, der blev ført af en 45-årig mand. Cyklisten blev efterfølgende tilset i en ambulance, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Hun blev dog alligevel kørt til skadestuen for at blive tjekket. Den 45-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Tirsdag kl. 19.32 skete der et færdselsuheld i krydset Dr. Margrethes Vej/Marienlundsvej i Aarhus N i forbindelse med, at en 19-årig mandlig bilist ville overhale venstre om en anden bil, der blev ført af en 30-årig mand. Den 19-årige mand mistede kontrollen over sin bil og påkørte den 30-åriges bil på venstre side. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Tirsdag kl. 20.24 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Møllevangs Allé i Aarhus V.

Natten til onsdag kl. 03.25 blev en 33-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Stationsgade i Risskov. En 36-årig mand, der også sad i bilen, blev desuden sigtet for narkobesiddelse.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Stengaden i Nielstrup, Hadsten begået tirsdag den 15/3 mellem kl. 11.45 og kl. 12.15
  • På Stobdrupvej i Stobdrup, Hadsten begået tirsdag den 15/3 mellem kl. 07.50 og kl. 13.50
  • På Tjørnevej i Risskov begået mandag den 14/3 mellem kl. 21.10 og kl. 23.08
  • På Havkærvænget i Tilst begået tirsdag den 15/3 kl. 21.24
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi