Døgnrapporten i Viby J: fredag den 3. december

Profilbillede

Viby J er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers fredag eftermiddag

Østjyllands Politi forventer fredag eftermiddag at afholde grundlovsforhør i Retten i Randers i sagen fra Pontoppidansgade, hvor en 43-årig mand i nat blev dræbt af knivstik. Læs mere i tidligere udsendte pressemeddelelse.

Nærmere detaljer vedr. grundlovsforhøret vil blive kommunikeret via Twitter.

**

 

Mistænkelig mand på spil i Åbyhøj

Torsdag formiddag fik Østjyllands politi med 15 minutters mellemrum to anmeldelser fra beboere i Åbyhøj, der havde haft uønsket besøg af en mand.

Den første anmeldelse var fra en 38-årig kvinde på C.A. Thyegodsvej, der kl. 11.02 havde overrasket en mand i entreen. Kvinden sad og arbejdede hjemme, da hun hørte hoveddøren gå op. Hun spurgte hvem det var, hvorefter døren blev lukket igen. Da hun gik hen til døren, stod manden uden for, og da hun spurgte, hvad han lavede der, spurgte han, om hun havde en donkraft. Dette afviste kvinden, hvorefter manden satte sig ind i en parkeret bil, en Peugeot, og kørte fra stedet.

Han kørte tilsyneladende ikke så langt, for kl. 11.20 oplevede en 68-årig mand på Ydunsvej noget lignende. Han så en mand gå rundt i sin have, som om han ledte efter noget. Da den 68-årige tog kontakt til ham, spurgte han også efter noget værktøj, hvorefter han kørte fra stedet i en Peugeot.

Politiet formoder, at der var tale om samme gerningsmand, og de to signalementer minder da også en del om hinanden. Manden beskrives som:

  • 45-50 år gammel
  • 175-180 cm høj
  • Spinkel/almindelig af bygning
  • Mellemøstlig oprindelse
  • Kort, sort hår
  • Talte dansk med accent
  • Kørte i en Peugeot – muligvis 3008

Østjyllands Politi opfordrer borgerne til at være opmærksomme og kontakte politiet, hvis man oplever lignende mistænkelig færden i sit boligområde.

**

Flere ulovlige genstande fundet under ransagning

Torsdag kl. 17.02 var Østjyllands Politis specialpatrulje på besøg på en adresse i Viby, hvor betjentene havde mistanke om, at der blev opbevaret og solgt hash. På stedet befandt sig en 29-årig mand, der blev gjort bekendt med, hvorfor politiet var på stedet, og at man ville foretage en ransagning.

Under ransagningen fandt betjentene flere plader hash, flere salgsposer med hash samt flere ubrugte salgsposer. Der blev derudover fundet en del kontanter, lidt kokain, to pebersprays og diverse ulovligt fyrværkeri i form af flere forskellige kanonslag og nogle rørbomber.

Den 29-årige mand blev anholdt og sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg, flere overtrædelser af våbenloven samt overtrædelse af fyrværkeriloven.

**

Påvirket bilist havde narko i bilen

Torsdag kl. 20.55 standsede en patrulje en bil på Ryhavevej i Aarhus V i forbindelse med en rutinekontrol. Da betjentene tog kontakt til de to kvinder på 24 og 27 år, der sad i bilen, kunne de med det samme fornemme en kraftig lugt af hash. Begge kvinder blev derfor indledningsvis sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og blev gjort bekendt med, at betjentene ville visitere dem begge og se lidt nærmere på bilen.

Den 27-årige kvinde, der var fører af bilen, fremviste selv to poser skunk og blev desuden fundet i besiddelse af en joint og en klump hash. I bilen fandt betjentene desuden flere salgsposer med skunk og joints og et større kontantbeløb, som den 27-årige erkendte stammede fra salg af narkotika. Hun blev derfor både sigtet for besiddelse af narkotika og salg af narkotika.

Da hun også blev vurderet til selv at være påvirket, foretog betjentene en narkometertest af hende, der bekræftede betjentenes mistanke. Hun blev derfor også sigtet for narkokørsel.

**

Brand i kolonihavehus

Torsdag kl. 15.40 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i et kolonihavehus i Haveforeningen Venezuela på Kronprinsvejen i Randers NØ. Da patruljen ankom til stedet, kunne de se hvid røg komme ud fra husets udhæng og vinduerne var sorte af sod. Der var kun mindre flammer ved døråbningen. Flammerne blev hurtigt slukket ved brug af patruljens brandslukker, men der var for meget røg til, at betjentene kunne komme ind.

Da brandvæsnet kort efter ankom til stedet, blev der sendt røgdykkere ind, der hurtigt kunne konstatere, at der ikke var nogen personer inde i huset. Branden medførte sodskader i hele huset, men det var ikke muligt at fastslå, hvordan branden var opstået.

**

Sigtet for joints og hash ved koncert

Torsdag aften var Østjyllands Politis specialpatrulje til stede ved en koncert på ”Sidesporet” på Thomas Koppels Gade i Aarhus C. I forbindelse med tilsyn på stedet, blev betjentene med få minutters mellemrum opmærksomme på to mænd, der begge sad med joints. De to mænd på 57 og 33 år blev begge sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 33-årige mand viste sig i øvrigt også at være i besiddelse af en klump hash.

**

Fuld mand skabte uro ved åen

Natten til fredag kl. 00.34 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en beværtning ved åen i Aarhus, hvor man gerne ville have politiets hjælp til at få bortvist en beruset mand, der skabte uro på stedet. Da patruljen ankom og tog kontakt til den 56-årige mand, slog han ud efter dørmanden og råbte skældsord efter ham. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han fik herefter lov til at tilbringe resten af natten i detentionen.

**

Forcerede politiafspærring og blev anholdt

Natten til fredag kl. 02.37 bemærkede en patrulje en ung mand, der var i færd med at forcere en politiafspærring, der var sat op ved en gangbro over åen i Aarhus. Han brød afspærringen og næstede efterfølgende at følge betjentenes anvisninger. Den 20-årige mand blev herefter anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

Slagsmål på McDonald’s

Torsdag kl. 12.30 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra McDonald’s på Banegårdsgade, hvor der havde været slagsmål mellem to personer. Da politiet ankom, var den ene person gået, mens den anden part, en 36-årig mand, fortsat var på stedet. Han blev sigtet for overtrædelse af restaurationsloven ved at have indledt sig i et salgsmål foran kassen.

**

Færdsel

Torsdag kl. 07.06 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Randers SV. En 43-årig mandlig bilist var havnet i den forkerte vognbane og påbegyndte et vognbaneskifte, da han snittede en bil, ført af en 36-årig kvinde, med mindre materiel skade til følge.

Torsdag kl. 09.55 blev en 36-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, narkobesiddelse og kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Tranbjerg.

Torsdag kl. 14.06 skete der et færdselsuheld på Nørrebrogade i Aarhus C, da en 26-årig mandlig bilist mistede herredømmet over sin bil og fortsatte ind over letbanesporet i midterrabatten. Her ramte han en stolpe, hvorefter bilen endte i det udadgående spor på Nørrebrogade. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet, der dog skabte lidt trafikale udfordringer, idet den ene vognbane blev lukket, mens oprydningsarbejdet stod på.

Torsdag kl. 16.44 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej i Randers SV. En 46-årig mandlig taxachauffør kom kørende på motorvejen mod nord, da han bremsede let op som følge af forankørende langsom kørsel på grund af glat føre. Han blev herefter påkørt bagfra af en anden bil. Føreren af den anden bil sagde lige kort noget til den 46-årige, hvorefter han forsvandt fra stedet til fods. Det viste sig, at den bil han kørte i havde sjålne nummerplader på. Østjyllands Politi arbejder nu på at finde frem til, hvem der kørte bilen.

Torsdag kl. 20.27 skete der et færdselsuheld i krydset Århusvej/Stålvej i Randers SV. En 44-årig mandlig bilist kørte frem for rødt lys og kørte sammen med to andre biler, der lev ført af henholdsvis en 24-årig mand og en 45-årig kvinde. Kvindes bil blev herefter skubbet over i et vejskilt. Sammenstødet medførte betydelig materiel skade, men umiddelbart ingen alvorlig personskade.

Torsdag kl. 20.36 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Søndervangs Allé i Viby J.

Torsdag kl. 22.22 skete der et færdselsuheld på Ryhavevej i Aarhus V. En bus, ført af en 35-årig mand, skulle dreje til højre i krydset ved Rymarken, da den blev påkørt bagfra af en bil, ført af en 28-årig mand, der ikke kunne nå at bremse på grund af det glatte føre. Den 28-årige mand blev sigtet for ikke at have holdt tilstrækkelig afstand til forankørende. Han blev desuden sigtet for overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen, da bilen han kørte i ikke var indregisteret og ikke havde nogen nummerplader på. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved uheldet.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Schleppegrelssgade i Aarhus C begået mellem onsdag den 1/12 kl. 16.00 og torsdag den 2/12 07.00
  • På Anker Jensens Vej i Åbyhøj begået mellem torsdag den 25/11 og torsdag den 2/12 kl. 15.15
  • På Roarsvej i Åbyhøj begået torsdag den 2/12 mellem kl. 07.00 og kl. 20.00
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi