2-1 sejr på udebane mod Hou

dato

Nyheden er fra FC Sydbyen

15 point på 5 kampe, det begynder at lugte af oprykning for FC Sydbyen!

Fredag d. 18. maj kl. 19.00 stod den på udebanekamp mod Hou og hvilken kulisse de havde sørget for i dagens anledning. Knap 70 tilskuere var på plads da kampen blev fløjtet igang og der var rigeligt med underholdning til de fremmødte. Det kronet med fantastisk flot vejr og den bedste bane vi længe har løbet på gav os alle forudsætninger for en god kamp.

Første halvleg begyndte lidt rodet og bølgede frem og tilbage imellem holdene, ingen fik rigtig sat deres præg på begivenhederne og det fysiske spil fyldte rigtig meget. Der blev virkelig gået til den og dommeren lagde en fin linie hvor man havde lov at gå til den uden at det blev svinsk.

Netop det fysiske spil passede egentlig godt til FC Sydbyen der ikke lod sig tryne af gæsterne og deres mange tilhængere, i en 60-40 fordeling gik duellerne vores vej og som halvlegen skred frem blev der også skabt nogle fine muligheder, særligt ved Skovfoged på højrekanten hvor han dominerede Hous venstreback.

Mål blev det først til i anden halvleg dog, i pausen talte vi om at fortsætte med at bruge bolden og beholde den på jorden for at undgå de mange dueller og det formåede vi at starte ud med i anden halvleg. I højere og højere grad lykkedes vores opspil og både Patrick og Raymond var i flere omgange tæt på at komme til helt åbne målchancer, men manglede lige det sidste.

Målet til 0-1 falder efter vi får tilkæmpet os et hjørnespark, Lund sparker fint til forreste stolpe hvor Bust snitter den og sender den henover en chanceløs keeper i Hous mål. Fortjent føring og mere eller mindre kontrol på kampen. Hou har i anden halvleg også anløb til chancer, særligt på et par lange bolde som Pingo fint kommer ned og tager, men generelt var det ikke meget spil langs jorden der blev praktiseret.

0-2 målet falder midt i anden halvleg da bolden bliver erobret midt på banen, Hulk vender sig og løber mod mål, mellem center og back finder han en fremadstormende Bork der iskoldt sender bolden i mål til stor forløsning!

Med 10-15 minutter igen får Hou reduceret på noget af et kludremål. En lang bold bliver taget ned, angriberen får lov at vende og vi er ikke konsekvente nok i vores opdækning, det ender med flere skudchancer til Hou og bolden havner i sidste ende for fødderne af en Hou spiller midt i feltet. Med en afretning eller to lykkes det at få bolden ind bag Pingo i målet og så var der pres på!

De sidste 7-10 minutter var benhård fight og selvom Hou ikke kom frem til deciderede store chancer så lå det i luften at de ville få et par muligheder mere. Det var dog aldrig rigtig farligt og da dommerens fløjte lød for sidste gang kunne FC Sydbyen sætte yderligere 3 point ind på kontoen.

Det betyder at FC Sydbyen, fordi Lyseng har trukket sig  og dermed giver 3 point i returopgøret, er sikre på 18 point og minimum en 2. plads i forårets serie 5 pulje. Med bare 1 point mere kan vi sikre oprykning til serie 4. Første forsøg på at skaffe det point kommer på lørdag d. 26. maj kl. 14. Det foregår på: Lundbjergvang, Solbjerg Hovedgade 88, 8355 Solbjerg, kom gerne og støt os!