2-1 sejr i sæsondebuten

dato

Nyheden er fra FC Sydbyen

Søndag d. 15. april stod den på første kamp i forårs-sæsonen mod Solbjerg IF. Hjemmebanen i Tranbjerg var kridtet knivskarpt op og FC Sydbyens 14 udvalgte spillere var klare til opgaven.

Derfor var det også hjemmeholdet der tog téten tidligt i opgøret, der stod mildest talt FC Sydbyen på det hele. Generelt lykkedes det med det boldbesiddende spil på tværs af kæderne og de startende 11 gjorde alle en fin figur på en meget ringe bane. Sådan er vilkårene i serie 5, men der skal ikke være tvivl om at en bedre bane ville være meget værdsat. Alligevel knokler vi os igennem til flere chancer, særligt kanterne fungerede rigtig godt med flotte diagonalløb fra hhv. Raymond og Skovfoged i angrebet. Også Kvist og Bork havde stor succes med deres arbejde på wingbacksne og i flere omgange skaber vi flotte overtalssituationer og chancer, desværre uden den fornødne kynisme foran mål.

Den første store chancer i opgøret tilfalder Raymond efter 15 minutter, en dyb bold fra Mai resulterer i en friløber, Raymond får dog ikke et ordentligt træf på bolden og afslutningen bliver aldrig farlig. Kort efter bryder Skovfoged spillet midt på banen og tager på et raid nedad højrekanten, han slår den hurtigt indover og bolden lander for fødderne af Bork, der ligesom i pokalkampen, køligt smider bolden i nettet til en velfortjent føring på 1-0. Forløsning på FC Sydbyen Arena!

Det bliver også til 2-0 efter 35 minutter hvor man i venstresiden får sendt Bork afsted, han smækker den indover til en fri Raymond der sender bolden i mål, cruise control for FC Sydbyen og Solbjerg har på dette tidspunkt i kampen slet ikke været i nærheden af Pingos mål, kort inden pausen får de dog alligevel en afslutning som Pingo flot redder til hjørne.

I halvlegen blev der skiftet ud på midtbanen og friske kræfter kom ind, ingen tvivl om at 2-0 var fortjent, men der var også bred enighed om at vi skulle bygge på og for alvor gøre det surt for Solbjerg. Vi starter også rigtig flot, gode kombinationer i højre side mellem Bust, DD og Kvist i flere omgange, hårdtarbejdende Hulk får knoklet sig til bolden i flere tætte dueller og generelt fortsætter det gode spil de første 5-10 minutter af anden halvleg.

Det skulle dog ikke vare ved og efter en nedfaldsbold på kanten af feltet får Bobby sat armen på bolden, dommeren dømmer straffespark og tildeler i samme omgang Bobby et gult kort, hårdt dømt! Solbjergs anfører sparker dårligt midt i målet og Pingo er uhyre tæt på at snuppe sparket, desværre smutter den via hans fødder i nettet og reduceringen er en realitet, 2-1 og en mand i undertal i 10 minutter.

Reduceringen gør forsvaret meget ustabilt for FC Sydbyen og i flere omgange er Solbjerg IF tæt på at kombinere sig igennem, men generelt så var de lange afleveringer i dybden til at håndtere. Da vi igen er 11 mand får vi tildelt endnu et gult kort til Dennis Skovfoged, endnu engang er vi 10 mand på banen og så skulle sejren fightes hjem.

Heldigvis formår Solbjerg aldrig at skabe den helt store chance og FC Sydbyen åbner derfor foråret med 3 point på kontoen. Flotte 55 minutter og en afslutning der godt kan gå i glemmebogen, der skal mere fokus til hvis drømmene om oprykning skal realiseres.

Tilskuerantal: 15 - Tusind tak for fremmødet!

Kilde: FC Sydbyen